Απειλή για τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ χαρακτήρισε τη μετανάστευση των επιστημόνων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απευθύνοντας χαιρετισμό από το βήμα του Περιφερειακού Ιατρικού Συνεδρίου «Exploring ovel Medical Frontiers» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Ξανθός πρόσθεσε ότι για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να αναβαθμιστεί η ιατρική εκπαίδευση, ιδίως στον χώρο της ειδικότητας.

«Πρέπει να πείσουμε τους νέους γιατρούς ότι έχουν μέλλον στην Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ξεκινήσει ένας δίαυλος επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας με τις Ιατρικές Σχολές και τις πανεπιστημιακές κλινικές» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ, τα οποία είναι οξυμένα, ο κ Ξανθός έθεσε τις προτεραιότητες για το επόμενο χρονικό διάστημα -όταν ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα αξιολόγησης- επισημαίνοντας πως «ο κόσμος έχει ανάγκη για αξιόπιστη δημόσια περίθαλψη».

«Προτεραιότητά μας όμως είναι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που δεν έγινε τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα επιτευχθεί με την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης, των ερευνητικών εργαστηρίων και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης