Τις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις στο Ηράκλειο της Κρήτης επισκέφθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μαζί με στελέχη του κόμματος.

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας ενώ ανέφερε ότι πρέπει η πολιτεία άμεσα να αποζημιώσει τους πολίτες που υπέστησαν αυτές τις μεγάλες καταστροφές στις κατοικίες, στις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήδη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταθέσει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να υπάρξει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα σχέδιο και χρηματοδότηση για άμεση αποκατάσταση αυτών των τεράστιων ζημιών που έγιναν και εδώ αλλά και φυσικά στη Σητεία. Όπως είδαμε και σε προηγούμενες καταστροφές, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις όσον αφορά την χρηματοδότηση που πρέπει να υπάρξει και την αποκατάσταση των ζημιών», συμπλήρωσε και ζήτησε οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις να περιοριστούν. «Ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι συνεχόμενες φυσικές καταστροφές πρέπει να δημιουργήσουν την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο πρόληψης, έτσι ώστε να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες να καταστρέφονται», υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης