Αθηναίοι, οι πιο απογοητευμένοι Ευρωπαίοι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 13:56
Αθηναίοι, οι πιο απογοητευμένοι Ευρωπαίοι
Οι Αθηναίοι είναι οι πιο δυσαρεστημένοι Ευρωπαίοι από την ποιότητα ζωής τους σύμφωνα με έκθεση της Eurostat.

Η έκθεση με τίτλο: "Αστική Eυρώπη: Στατιστικά σε πόλεις, πρωτεύουσες και προάστια" , σκιαγραφεί ένα στατιστικό πορτρέτο πόλεων, πρωτευουσών και προαστίων στην Ε.Ε για το 2015 και δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση, που αντανακλά τον βαθμό ικανοποίησης των κατοίκων για τις ευρωπαϊκές πόλεις και πρωτεύουσες, οι περισσότεροι κάτοικοι της ΕΕ εμφανίζονται ικανοποιημένοι.

Όπως προκύπτει από την έκθεση:

-Σε 18 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τουλάχιστον οι εννέα στους δέκα δηλώνουν ευχαριστημένοι με την ζωή στην πόλη τους.

-Το 98% των κατοίκων στο Βίλνιους της Λιθουανίας είναι ικανοποιημένοι από την ζωή στην πόλη τους. Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν οι κάτοικοι της Στοκχόλμης και της Κοπεγχάγης (97%). Στην τρίτη θέση έρχονται οι κάτοικοι της Βιένης και του Λουξεμβούργου (96%).

- Σε δέκα κράτη - μέλη τα επίπεδα ευχαρίστησης είναι κάτω από το 90%. Το πιο χαμηλό επίπεδο ευχαρίστησης καταγράφηκε στην Αθήνα όπου το 71% των κατοίκων δηλώνει ευχαριστημένο από την πόλη του. Ακολουθούν οι κάτοικοι της Ρώμης με 80%, της Βουδαπέστης και του Παρισιού με 83%.

- Σε σύγκριση με το 2012, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται τώρα πιο ευχαριστημένοι από την πόλη τους. Η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των ετών 2012 - 2015 καταγράφηκε στην Αθήνα (από 56% ποσοστό ευχαρίστησης το 2010 , σε 71% το 2015) . Ακολουθεί η Βουδαπέστη (συν 6%), η Ρίγα και το Βίλνιους (συν 5%), οι Βρυξέλλες και η Μπρατισλάβα (συν 4%).

- Αντιθέτως, ο βαθμός ευχαρίστησης των πολιτών έχει μειωθεί ελαφρώς σε πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Άμστερνταμ, Βερολίνο και Λισαβόνα (μείον 2%), Παρίσι και Ελσίνκι (μείον 1%).

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 14:08