Εν μέσω χειροκροτημάτων από το κατάμεστο ακροατήριο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αθώωσε ομόφωνα τους  δύο φοιτητές που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα επεισόδια που είχαν γίνει  τον περασμένο Νοέμβριο στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ.

Το δικαστήριο προχώρησε στην αθώωσή τους καθώς ούτε ένας από τους μάρτυρες αστυνομικούς που μετείχαν στην επιχείρηση, δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει στο πρόσωπο των φοιτητών τους δράστες των επεισοδίων. Απαλλακτική εξάλλου ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος τόνισε πως δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή των δύο κατηγορουμένων στα επεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνήγοροι  υπεράσπισης επέδειξαν μάλιστα στο δικαστήριο  φωτογραφίες τόσο  από τη στιγμή της σύλληψης όσο και από το χώρο που βρισκόταν ο ένας κατηγορούμενος μαζί με ομάδα φοιτητών,  στα σκαλιά του Οικονομικού Πανεπιστημίου και  όχι  στο σημείο της «έντασης» με τους αστυνομικούς.  .

Στο δικαστήριο κατέθεσαν φοιτητές που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ υπέρ των κατηγορουμένων τάχθηκαν ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Νίκος Μαρκάτος, και η βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Σοφία Σακοράφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης