Αθωώθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι αδελφοί Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, που παραπέμφθηκαν σε δίκη για ψευδή βεβαίωση, έπειτα από σχετική αναφορά του πρώην νομαρχιακού συμβούλου Μιχάλη Τρεμόπουλου.

Το δικαστήριο έκρινε πως τα επίμαχα έγγραφα δεν είχαν συνέπειες για τον μηχανικό, υπάλληλο της τότε νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση αφορούσε τις διαδικασίες που έγιναν για το έργο Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου και ειδικά για τις καταγγελίες που είχε κάνει ο υπάλληλος, ο οποίος βρέθηκε και ο ίδιος κατηγορούμενος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως αναφέρει το makthes.gr, τόσο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως νομάρχης τον Ιούνιο του 2009 όσο και ο Διονύσης Ψωμιάδης ως αναπληρωτής περιφερειάρχης τον Ιανουάριο του 2012 έδωσαν έγγραφες απαντήσεις στον υπάλληλο, με τις οποίες φαινόταν ότι είχε ενημερωθεί για την πορεία της υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κ. Τρεμόπουλος, που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, επέμεινε πως τα δύο έγγραφα ανέφεραν ψευδή γεγονότα που είχαν συνέπεια ο υπάλληλος να τιμωρηθεί πειθαρχικά, παρότι ήταν αυτός που κατήγγειλε ατασθαλίες. Ο υπάλληλος πάντως στην κατάθεσή του δεν ήταν βέβαιος εάν του είχαν κοινοποιηθεί τα έγγραφα, όπως τουλάχιστον είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης