Ομόφωνα αθώος κρίθηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας ένας υδραυλικός, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για παιδική πορνογραφία εξαιτίας φωτογραφιών που βρέθηκαν στον υπολογιστή του ανήλικου τότε γιου του.

Καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης έπαιξε η κατάθεση του ίδιου του γιου, που παραδέχθηκε ότι οι φωτογραφίες ήταν δικές του, καθώς και η μαρτυρία παιδιάτρου – πραγματογνώμονα πως δεν μπορεί από τις φωτογραφίες να επιβεβαιωθεί ότι τα εικονιζόμενα κορίτσια είναι κάτω των 10 ετών, όπως προέβλεπε ο νόμος όταν τελέσθηκε το αδίκημα. Ο γιος είχε παραπεμφθεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων για την υπόθεση αυτή και δεν τιμωρήθηκε, καθώς έπαυσε η δίωξη εναντίον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο νόμος πλέον έχει αλλάξει και θεωρείται αδίκημα, όχι για ηλικίες κάτω των 10 ετών, αλλά κάτω των 15 ετών.

Σε τρεις φωτογραφίες

Στον υπολογιστή στο σπίτι του κατηγορουμένου στο Γύθειο, τον Οκτώβριο του 2008, είχαν βρεθεί πολλές φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου, ενώ μόνο τρεις από αυτές ήταν οι επίδικες, καθώς παρουσίαζαν κορίτσια μικρής ηλικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παιδίατρος που κατέθεσε είπε ότι μόνο από μια φωτογραφία και χωρίς κανένα άλλο στοιχείο δεν μπορείς να προσδιορίσεις ηλικία, ενώ παίζει ρόλο και ο σωματότυπος κάθε ανθρώπου.

Ακολούθως κατέθεσε ο 24χρονος σήμερα γιος του κατηγορουμένου, ο οποίος τότε ήταν 16 χρόνων. Παραδέχθηκε ότι ο υπολογιστής ήταν δικός του και τον είχε στο δωμάτιό του. Παράλληλα, είπε ότι οι γονείς του δεν έχουν ιδέα από υπολογιστές, ενώ τότε δεν είχε σύνδεση στο ίντερνετ. Ομολόγησε ακόμη ότι ένας συμμαθητής του στην 3η Γυμνασίου του έδωσε ένα DVD, που περιείχε δεκάδες φωτογραφίες με γυναίκες, τις οποίες είχε κατεβάσει στον υπολογιστή του. Παραδέχθηκε δε, ότι οι τρεις επίμαχες ήταν μέσα σε αυτές, αλλά ήταν πολύ μικρός για να μπορεί να αξιολογήσει την ηλικία των κοριτσιών.

Ο αστυνομικός που έκανε την έρευνα, είπε ότι πήγαν στο σπίτι του κατηγορούμενου, έπειτα από παραγγελία του εισαγγελέα, καθώς είχε γίνει καταγγελία από πατέρα ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά την κόρη του. Εκεί βρήκαν τον υπολογιστή, έψαξαν και βρήκαν τις φωτογραφίες, ενώ προχώρησαν σε κατάσχεση. Επίσης, είπε ότι στον υπολογιστή υπήρχε φάκελος αρχείων με το όνομα του πατέρα, χωρίς όμως να περιέχει μεμπτό υλικό.

Αθώωση

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος επιβεβαίωσε όσα είπε ο γιος του, λέγοντας ότι δεν έχει καμία γνώση από υπολογιστές, ούτε γνώριζε ότι ο γιος του έχει τέτοιες φωτογραφίες. Πρώτη φορά τις είδε, όπως υποστήριξε, όταν πήγε η Αστυνομία στο σπίτι του. Επίσης, υποστήριξε ότι με αυτόν που έκανε την καταγγελία ότι παρενόχλησε το παιδί του, είχε προσωπικές διαφορές και οι αστυνομικοί δε βρήκαν τίποτα σχετικό στην έρευνά τους.

Ο εισαγγελέας του δικαστηρίου, Δημήτρης Σταύρου, τόνισε ότι υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατηγορία εις βάρος του κατηγορουμένου δεν ευσταθεί.

Το πρώτο, όπως είπε, είναι η ομολογία του γιου, καθώς το έχει παραδεχτεί από την πρώτη στιγμή ότι οι φωτογραφίες ήταν δικές του. Μάλιστα, επανέλαβε ότι στις 100αδες φωτογραφίες που υπήρχαν στον υπολογιστή, μόνο οι τρεις είναι αμφισβητούμενες.

Το δεύτερο στοιχείο, όπως ανέφερε, είναι ότι για να σταθεί η κατηγορία θα πρέπει περίτρανα να αποδεικνύεται ότι η ηλικία των κοριτσιών που απεικονίζονται είναι κάτω των 10 ετών, όπως ίσχυε τότε ο νόμος, και επικαλέστηκε τη μαρτυρία της παιδιάτρου. Μάλιστα, όπως είπε, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν το δικαστήριο είχε στη διάθεσή του τα στοιχεία των κοριτσιών αυτών, ώστε να μπορεί να βεβαιώσει την ηλικία τους.

Κατόπιν όλων αυτών ζήτησε την απαλλαγή του και η πρότασή του έγινε δεκτή από τακτικούς δικαστές και ενόρκους.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης