Δυόμισι χρόνια μετά τη θεατρική παράσταση «Εγώ είμαι το Θείο Βρέφος», οι συντελεστές της αθωώθηκαν από την κατηγορία της κακόβουλης καθύβρισης της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στο δικαστήριο, τους έφερε μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος τους για το περιεχόμενο του έργου που ανέβηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2006, στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου», με θέμα τη γέννηση του Χριστού και συγκεκριμένα την ιστορία ενός παιδιού, του Αντώνη, το οποίο ήθελε να μοιάσει στο Θεό. Κατηγορούμενος ήταν ο ιδιοκτήτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Ε. Θεοδωρόπουλος, ο σκηνοθέτης Γ. Καλαβριανός και οι ηθοποιοί Χ. Θεοδωρίδης, Μ. Κοσκινάς, Α. Μποζοπούλου και Ε. Παπαδημητρίου.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχαν πρόθεση να βλασφημήσουν το Χριστό και ότι κανείς από τους θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση δεν αισθάνθηκε προσβεβλημένος. Αντίθετα, μία εκ των μηνυτών που κατέθεσε στο δικαστήριο, είπε ότι επρόκειτο για βλάσφημο έργο, προκαλώντας ακόμα και την αντίδραση του προέδρου, ο οποίος μάλιστα της είπε: «Ξέρετε τι ζημιά κάνετε στην Εκκλησία, κυρία μου;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν δε εκείνη άκουσε την αθωωτική απόφαση, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό της, φωνάζοντας στον πρόεδρο να κατεβάσει την εικόνα του Χριστού που βρίσκεται πάνω από την έδρα, γιατί… θα πέσει στο κεφάλι του!              

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης