Αθώοι κρίθηκαν χθες από δικαστήριο στον Πύργο οι οκτώ εργολάβοι δακοκτονίας που κατηγορούνταν για την κατάληψη του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και την παρακώλυση λειτουργίας των υπηρεσιών που στεγάζονται σε αυτό.

Έτσι, έληξε αισίως και αυτή η περιπέτεια μετά την καθυστέρηση καταβολής των ποσών που δικαιούνταν για έργο που είχαν εκτελέσει από πέρυσι, αλλά και τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ψηφιστεί στη Βουλή τροπολογία για την πληρωμή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρειάστηκαν μόνον οι καταθέσεις του διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας Β. Αλεξόπουλου και του κ. Αγ. Μάνεση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου Ν. Ηλείας, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι «καταληψίες» σε καμιά φάση των κινητοποιήσεών τους δεν τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν τα γραφεία τους και να εργαστούν. Παράλληλα, στην απόφαση του δικαστηρίου συνέβαλε η κατάθεση ενός εκ των εργολάβων δακοκτονίας (του κ. Φώτη Αγγελόπουλου), ο οποίος εξήγησε ότι η κατάληψη της εισόδου του Διοικητηρίου ήταν συμβολική και ολιγόωρη κάθε φορά.

Η υπόθεση εκδικάστηκε με ταχύτατους ρυθμούς χθες το μεσημέρι και έληξε με την αθώωση των εργολάβων δακοκτονίας. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που παραβρέθηκαν ( Ν. Παπαβασιλείου και Γ. Σεφερλής) καθώς και ο διευθυντής Δακοκτονίας – περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μιχαλόπουλος δεν κλήθηκαν καν να εξεταστούν ως μάρτυρες. Παρόντες για να εκπροσωπήσουν τους οκτώ κατηγορουμένους ήταν οι δικηγόροι Φ. Λουμίτης από την Ι.Μ. Ηλείας και η Σοφία Μπούκη, η οποία είχε συνδράμει εθελοντικά τους εργολάβους δακοκτονίας και κατά τη σύλληψη και κράτησή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας στη διάρκεια της τελευταίας τους κινητοποίησης.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Πηγή: ilialive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης