Αθώοι όσοι κατηγορούνταν για κλοπές και φθορές στην κατάληψη «Δέλτα» του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 03:55
Αθώοι όσοι κατηγορούνταν για κλοπές και φθορές στην κατάληψη «Δέλτα» του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Την αθώωση - λόγω αμφιβολιών - για επτά νεαρά άτομα που κατηγορούνταν για τέλεση κλοπών και φθορών στην υπό κατάληψη Εστία «Δέλτα» του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο του 2012, κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης για την απομάκρυνση των καταληψιών. Όσοι εξ αυτών παρέστησαν στο δικαστήριο, απολογούμενοι, αρνήθηκαν το κατηγορητήριο, αφήνοντας αιχμές εναντίον της τότε διοίκησης του ΤΕΙ. Στο δικαστήριο κατέθεσε εκπρόσωπος του Ιδρύματος, ο οποίος -κατά την εξέτασή του- είπε ότι το κτήριο (σ.σ. επί της οδού Εγνατίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) βρισκόταν για μία 5ετία υπό κατάληψη. Επικαλούμενος δε τεχνική πραγματογνωμοσύνη, που συντάχθηκε για λογαριασμό του ΤΕΙ, ανέφερε ότι το ύψος της προκληθείσας ζημιάς υπολογίστηκε σε 3,5 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι με προηγούμενες αποφάσεις του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, οι ίδιοι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για παρόμοιες πράξεις, συνδεόμενες με την κατάληψη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 03:55