Αθώος για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας ο Κώστας Πάσσαρης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 14:46
Αθώος για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας ο Κώστας Πάσσαρης

Αθώωση για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, παραγραφή για μια διακεκριμένη κλοπή (ελέω νέου Ποινικού Κώδικα)  και μια νέα καταδίκη επιφύλαξε το δικαστήριο στον διαβόητο κακοποιό Κώστα Πάσσαρη. Ο Πάσσαρης που έχει ζητήσει να έρθει στην Ελλάδα για την δίκη , δικάζεται ερήμην, όμως οι Ρουμανικές Αρχές ήδη έχουν ζητήσει από τις ελληνικές να συμφωνηθεί η οριστική μετακίνησή του ώστε να εκτίσει τις ποινές του στις Ελληνικές Φυλακές. Ήδη μάλιστα το Δικαστήριο του επέβαλλε μια νέα ποινή κάθειρξης 45 ετών.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας, τον καταδίκασε ομόφωνα για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας στην πλατεία Βάθης το 2000 και πέντε ληστείες. Το δικαστήριο μάλιστα αρνήθηκε να του αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό παρότι μέσω του δικηγόρου του προσκόμισε «διακρίσεις» που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια από 160 επιμορφωτικά προγράμματα προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα του για τα ελαφρυντικά

Αθώωση

Παράλληλα το δικαστήριο τον αθώωσε για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στην πλατεία Αμερικής το 2000. Το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής που τον βάρυνε, παραγράφηκε, γιατί αφορούσε σε λεία μικρότερη των 120.000 ευρώ και με το νέο ποινικό κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Οι πράξεις του Κώστα Πάσσαρη φέρονται να έγιναν προ 20ετίας ενώ σε βάρος του ήδη έχει εκδοθεί η πρωτόδικη απόφαση 4 ισοβίων και 71 ετών κάθειρξης για τις δολοφονίες σε βάρος των δυο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας το 2001, μιας φαρμακοποιού καθώς και μιας ακόμα γυναίκας.

 Η δίκη για την υπόθεση αυτή θα ξεκινήσει άμεσα.

Πηγή: dikastiko.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 14:56