Αθώοι κρίθηκαν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι έξι συγκατηγηγορούμενοί του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για το αποκαλούμενο «συμβόλαιο θανάτου» που αντιμετώπιζαν σχετικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας, με εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε γλάστρα, σε βάρος του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, στη Βουλιαγμένη, τον Ιούνιο του 2012.

Η αθωωτική απόφαση ήταν ομόφωνη για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που ήταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία και για άλλους πέντε κατηγορουμένους στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ικανοποίηση δέχτηκαν την απόφαση του δικαστηρίου οι συνήγοροι υπεράσπισης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Χαράλαμπος Λυκούδης και Μάνος Ροδοσάκης ο οποίος δήλωσε «Η σκευωρία έπεσε. Η προσπάθεια αμαύρωσης αθώων και τίμιων ανθρώπων αποτελεί παρελθόν, απέτυχε παταγωδώς. Απεδόθη Δικαιοσύνη και έπεται συνέχεια. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι υπάρχει ελπίδα στον τόπο, υπάρχει Δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γεμίζει ελπίδα όχι μόνο τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο αλλά και όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες».

Ο μεγάλος «απών» από τη διαδικασία ήταν ο ξενοδόχος που είχε δεχτεί τη γλάστρα με τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του, καθώς δεν κατέθεσε στο δικαστήριο λόγω προβλημάτων υγείας. Σε δήλωσή του, στην ανακρίτρια, το 2014 είχε απαλλάξει τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από την εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας πως ο επιχειρηματίας δεν έχει καμία απολύτως σχέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης