ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία από αύριο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 15:14
ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία από αύριο
Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρεί από τις 6 έως και τις 7 Μαΐου η ΑΔΕΔΥ. Σε σχετική ανακοίνωση, αφού απαριθμεί τα επιπρόσθετα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων, τονίζει ότι διεκδικεί:

1. Καθιέρωση αφορολόγητου 12.000€ για κάθε φυσικό πρόσωπο.

2. Μείωση έμμεσων φόρων. Χαμηλός ως και μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ σε είδη και υπηρεσίες πλατιάς κατανάλωσης.

3. Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση φόρου μεγάλης περιουσίας με παράλληλα εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων για την απαλλαγή/προστασία των ιδιοκτητών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

4. Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας για πάσης φύσεως οφειλές προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.

5. Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που ισχύει για τους εφοπλιστές. Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας όλων των κεφαλαιούχων επιχειρήσεων.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τη συμμετοχή τους στη 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή, 6 Μαΐου και το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016 και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα να διατρανώσουν την απόφασή τους: ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 15:14