Η αναδιοργάνωση της χρηματοδότησης του δημόσιου χρέους των ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως του Νότου, με δίκαιη ρύθμιση η δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής «Τράπεζας Κρατικών Δανείων» ή Ταμείου -αντί μηχανισμών προσωρινού και αντικοινωνικού χαρακτήρα- είναι μια ρεαλιστική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους τονίστηκε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος κ. Σπύρος Παπασπύρος και η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ.

Άλλες λύσεις κατά την ΑΔΕΔΥ, θα ήταν η καθιέρωση ευρωομολόγων για τη χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους των ευρωπαϊκών χωρών μέχρι το 60% του ΑΕΠ, καθώς και για τη χρηματοδότηση επενδύσεων, η προώθηση πολιτικών εναρμόνισης σε κοινωνικά αποδεκτά επίπεδα των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, των κοινών ορίων στη φορολογία, των επιχειρήσεων και της περιουσίας αλλά και της κερδοσκοπίας (π.χ. με την καθιέρωση φόρου επί των συναλλαγών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξη τονίστηκε ότι η πλήρης ενημέρωση, η συμμετοχή και έκφραση των ευρωπαϊκών λαών για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας αποτελεί μείζον δημοκρατικό αίτημα και επισημάνθηκε ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει καταθέσει πριν δύο περίπου μήνες πρόταση για δημοψήφισμα. Επίσης επισημάνθηκε ότι η διέξοδος βρίσκεται στην αμοιβαιότητα και την αλληλεγγύη και τονίστηκε μεταξύ άλλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης