Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 5 Ιουλίου, στις 19.00 το απόγευμα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμά της, επρόκειτο για μία «κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη συμφωνία με την τρόικα». Στο ίδιο κείμενο ασκείται κριτική στην κίνηση της κυβέρνησης να μετατρέψει το λαϊκό «ΟΧΙ» σ’ ένα ταπεινωτικό «ΝΑΙ σε όλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπροστά στη “δεύτερη αξιολόγηση” ακολουθεί ένα αντεργατικό πακέτο μέτρων για τα εργασιακά ανάλογων και χειρότερων ρυθμίσεων με τον νόμο που έχει οδηγήσει στους δρόμους τους εργαζόμενους στη Γαλλία. Ομαδικές απολύσεις, περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, λοκ άουτ υπέρ της εργοδοσίας, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και άλλα παρόμοια μέτρα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, στοχεύοντας στο “χτύπημα” ακόμα και του δικαιώματος στον αγώνα» προστίθεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης