ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας των εκπαιδευτικών την Παρασκευή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 11:18
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας των εκπαιδευτικών την Παρασκευή
Στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και συγκέντρωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 11.30 στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί μαζικούς και μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά και κατάργηση του Ν.3848/10.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται:

Για μια ακόμη φορά, οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι προσωρινές και επιφανειακές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πολύ περισσότερα προβλήματα απ' αυτά που υποτίθεται ότι επιλύουν. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στηρίζει τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. που απορρίπτουν κατηγορηματικά την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας αφού:

• Δεν απαντά στην επιτακτική ανάγκη πραγματοποίησης όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που χρειάζεται η εκπαίδευση.
• Υιοθετεί ως βάση του συστήματος προσλήψεων το Ν.3848/10, του οποίου την κατάργηση διεκδικούσε το εκπαιδευτικό κίνημα και την οποία είχε δεσμευτεί η σημερινή Κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ότι θα πραγματοποιήσει.
• Έχει αποσπασματικό χαρακτήρα, διαιωνίζει τον κατακερματισμό της εκπαίδευσης και συντηρεί τις συγκρούσεις επιδιώξεων που έχουν δημιουργήσει οι τραγικοί χειρισμοί των μνημονιακών Κυβερνήσεων στο θέμα των διορισμών.Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 11:34