Αδέλφια μαστροποί στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010, 10:25
Ευθύμιος Σαββάκης
Αδέλφια μαστροποί στη Θεσσαλονίκη
Και δεύτερο κύκλωμα μαστροπείας γυναικών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης εξαρθρώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα.

Στις 10 Φεβρουαρίου, και μετά από συντονισμένη επιχείρηση κατόπιν αξιοποιήσεως στοιχείων, διακριτική επιτήρηση και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στην Ανατολική Θεσσαλονίκη δύο αδέλφια, ηλικίας 37 και 29 ετών, τα οποία μετέφεραν στη χώρα μας αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες υποχρέωναν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής.

Μετά από έρευνες σε μισθωμένα διαμερίσματα, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν έξι γυναίκες, ηλικίας από 20 ως 33 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων, της πλαστογραφίας πιστοποιητικού, της υφαρπαγής πλαστής βεβαίωσης, κ.α.

Τα μέλη του κυκλώματος, υποσχόμενα ένα καλύτερο αύριο, μετέφεραν στη χώρα μας αλλοδαπές γυναίκες κυρίως από την πρώην ΕΣΣΔ. Στη συνέχεια εξασφαλιζόταν η νόμιμη παραμονή των αλλοδαπών γυναικών, με εικονικές συμβολαιογραφικές πράξεις, που εκτελούσαν μέλη του κυκλώματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τα στοιχεία κι άλλων εμπλεκομένων στο κύκλωμα (πρόκειται για τους ανθρώπους-κλειδιά που πραγματοποιούσαν τη στρατολόγηση των γυναικών, ημεδαποί που προέβαιναν σε αναγνωρίσεις τέκνων, ιδιοκτήτριες οίκων ανοχής, κ.α) ενώ η έρευνα για τη σύλληψή τους συνεχίζεται.

Γραφείο zougla Θεσσαλονίκη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010, 10:35