Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στη Β΄ Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου τρία από τα άτομα που τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας στο Άδενδρο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, πρόκειται για έναν άνδρα 40 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 58 και 41 ετών. Ο διοικητής του νοσοκομείου Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι τραυματίες «διατηρούν καλή επικοινωνία με το περιβάλλον, καθώς βρίσκονται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση και η κατάστασή τους εξελίσσεται ομαλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα διερευνηθούν όλοι οι παράγοντες»

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης επισήμανε ότι «κάθε φορά που γίνεται δυστύχημα, είτε στον σιδηρόδρομο, είτε στα καράβια ή τα αεροπλάνα, υπάρχει μια συγκυρία πολλών παραγόντων που πρέπει να διερευνηθούν για να ξέρουμε με ακρίβεια τι είναι αυτό που έφταιξε και να αποδοθούν οι ευθύνες».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Πετράκης επανέλαβε ότι την Παρασκευή αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής των τριών εμπειρογνωμόνων, που συγκροτήθηκε έπειτα από εντολή του υπουργού Υποδομών και το οποίο θα δώσει τις απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε υποχρέωση να βγάλουμε το πόρισμα έως την Παρασκευή, σε τέσσερις μέρες από σήμερα» είπε ο κ. Πετράκης, προσθέτοντας πως πραγματογνώμονα έχει στείλει και η εισαγγελία. «Άρα, έχουμε και μια αρχή έξω από τον σιδηρόδρομο, που ελπίζουμε να βγάλει τα ίδια συμπεράσματα με εμάς» σημείωσε.

Από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει στον τόπο του δυστυχήματος στο Άδενδρο οι εργασίες απομάκρυνσης των βαγονιών από τη γραμμή. Ταυτόχρονα, όπως είπε ο κ. Πετράκης, θα γίνει η κατεδάφιση του σπιτιού το οποίο διαπέρασε ο συρμός, ενώ μόλις απομακρυνθούν τα δύο-τρία πρώτα βαγόνια θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής.

Mε πληροφορίες από ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης