Αρκετός κόσμος επέλεξε την Ελαφόνησο αυτό το Σαββατοκύριακο για να «αποδράσει» και να κάνει τα μπάνια του στις διάσημες παραλίες, όπως είναι αυτή του Σίμου και του Σαρακήνικου, φημισμένες «δίδυμες» παραλίες που θεωρούνται από τις καλύτερες στη Μεσόγειο θάλασσα, αλλά και από τις διασημότερες παγκοσμίως. Ωστόσο, κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για την κατάσταση και τις εικόνες αδιαφορίας που θα αντιμετώπιζε στο λιμάνι και το φεριμπότ στη διαδρομή από την Ελαφόνησο προς την Πούντα. 

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο που παρουσιάζει η «Ζούγκλα», η κατάσταση που επικρατεί δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση σε έναν προορισμό που είναι γνωστός για την ομορφιά του και τη χαλάρωση που προσφέρει στους επισκέπτες. Γιατί, αν είναι να πρέπει να περάσεις αυτήν την ταλαιπωρία για να απολαύσεις τις παραλίες, ίσως θα το σκεφτείς διπλά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις ουρές και τα αραγμένα πλοία:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή, όπως αποτυπώνεται και στο φωτογραφικό υλικό, υπάρχει ένα μόνο σκάφος ανά μία ώρα για να εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να περάσουν απέναντι, από Ελαφόνησο προς Πούντα, ενώ δεν βρίσκεται κανένας υπεύθυνος για να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά, αφού οι υποδομές είναι ανύπαρκτες και όσες υπάρχουν θυμίζουν «πόλη φάντασμα», παρατημένες στη μοίρα τους, φθαρμένες από τον χρόνο και φυσικά κλειστές και γεμάτες σκουπίδια.

Έτσι, με λίγα λόγια, όταν ένα πλοίο χωρά περί τα 17 οχήματα και παίρνει 16 αυτοκίνητα και 3 μηχανές, αλλά απ’ έξω περιμένουν ακόμα 30 οχήματα στην ουρά, είναι ηλίου φαεινότερον πως η αναμονή δεν θα είναι σύντομη, και πως αρκετός κόσμος θα μείνει να περιμένει ακόμα και 2 ή 3 ώρες για να φύγει από το μαγευτικό νησί, με τις παραδεισένιες εικόνες που έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό του να αντικαθίστανται σε μία στιγμή από τα γκρεμισμένα εκδοτήρια εισιτηρίων και την απόλυτη παρακμή. Μάλιστα, η διαδρομή που κάνει το φεριμπότ από Ελαφόνησο προς Πούντα διαρκεί περίπου 10 λεπτά, οπότε είναι προφανές ότι για 10 λεπτά ταξίδι, χρειάζεται αναμονή 2 ωρών και μάλιστα σε αυτές τις συνθήκες… Ο κόσμος διαμαρτύρεται, αλλά το φεριμπότ παραμένει ένα κάθε μία ώρα, και τα υπόλοιπα σκάφη μένουν αραγμένα δίπλα, χωρίς να εξυπηρετούν τον κόσμο αλλά και δίχως να υπάρχει ενημέρωση σχετικά. 

Το εσωτερικό του φεριμπότ:

 

Οι παρατημένες υποδομές στο λιμάνι της Ελαφονήσου:

Αναρωτιέται κανείς, τώρα που ανοίξαμε και για τους τουρίστες, εάν αυτή είναι εικόνα που αρμόζει στους προορισμούς αυτούς και αν μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες από άλλες χώρες, που βλέπουν στα φυλλάδια και τις μπροσούρες τις μαγικές μας παραλίες, για να έρθουν και να αντικρίσουν το αίσχος αυτό. Γιατί, δεν αρκεί να έχεις την παραλία, πρέπει να δώσεις στον κόσμο και μία άνετη διαδρομή από και προς αυτήν, ώστε να γυρίσει σπίτι του ικανοποιημένος.

Μάλιστα, η εγκατάλειψη δεν μονοπωλείται στην πλευρά της Ελαφονήσου, αφού, όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο, και στην Πούντα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, αφού οι υποδομές είναι γεμάτες σκισμένα χαρτιά, σκουπίδια και παρατημένα κτήρια, ενώ η ειρωνεία είναι έκδηλη όταν κάτω από πινακίδα που εφιστά την προσοχή μας για φωλιές θαλάσσιων χελωνών, βλέπουμε εικόνες με σκουπίδια.

Δείτε τα βίντεο από την Πούντα:

 

 

Σε αντιδιαστολή με την εγκατάλειψη που αποτυπώνεται παραπάνω, δείτε τις διάσημες «δίδυμες» παραλίες της Ελαφονήσου για να καταλάβετε το μέγεθος της αντίθεσης, ενώ περιμένουμε τους τουρίστες…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης