Αδιανόητο: Χάθηκαν στοιχεία για το Noor 1 επειδή δεν βρήκαν το PUK του κινητού!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020, 01:02
Αδιανόητο: Χάθηκαν στοιχεία για το Noor 1 επειδή δεν βρήκαν το PUK του κινητού!

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε με ποιον τρόπο χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα για το Noor 1. 

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή της Δευτέρας: «Τον Ιανουάριο του 2019 η ανακρίτρια Καλλιόπη Μάντακα, η οποία πέντε μήνες αργότερα παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ, απέστειλε έγγραφο προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Πρωτοδικείου Πειραιά. 

Ζητούσε να "ανοίξει" το ασημί κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε παρανόμως στη κατοχή του Μάκη Γιαννουσάκη, ο οποίος καταδικάστηκε ισοβίως και κρατούνταν στις φυλακές του Αυλώνα. 

Αρχικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα της ανακρίτριας για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά στη συνέχεια έγινε αναίρεση και το αίτημα έγινε δεκτό. 

Το τηλεφωνικό απόρρητο του Γιαννουσάκη ήρθη για το χρονικό διάστημα από 26 Αυγούστου 2017 έως 26 Οκτωβρίου 2017.  

Μάλιστα συντάχθηκε εργαστηριακή έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στην οποία βεβαιώνεται ότι δεν εξετάσθηκε η κάρτα SIM! 

Ο λόγος;  Δεν χορηγήθηκε ο αριθμός PUK από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ώστε να αποκαλυφθούν το ιστορικό των κλήσεων και τα γραπτά μηνύματα. 

Αντίθετα, το 2018 βρέθηκε γκρι κινητό τηλέφωνο πάλι στο κελί του Μάκη Γιαννουσάκη και όλα τα στοιχεία για το PIN και το PUK δόθηκαν από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας! 

Είναι εντυπωσιακό ότι υπήρξε άρνηση να δοθεί το PUK στο πρώτο τηλέφωνο, καθώς ένας απλός πολίτης αν το αναζητήσει για τον εαυτό του μπορεί να το λάβει με ένα απλό τηλεφώνημα. 

Οι δικαστικές αρχές στην Ελλάδα δεν τα κατάφεραν!».

To σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Δίκη στο Open»:

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020, 01:11