«Η λέξη απόγνωση είναι λίγο. Δεν μπορεί να περιγράψει την δραματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Πλέον για εμάς είναι μονόδρομος η καταστροφή και η φυλακή», ήταν τα χθεσινά λόγια κτηνοτρόφου από τον Αλμυρό, ενός κλάδου που «στενάζει».

Την ίδια στιγμή οι κτηνοτρόφοι βρήκαν χθες άδειους τους λογαριασμούς τους στην ΑΤΕ, καθώς τους παρακρατήθηκαν ποσά προκειμένου να αποπληρωθούν δόσεις των άτοκων δανείων που χορηγήθηκαν το 2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοργιστική χαρακτηρίζουν οι κτηνοτρόφοι την κίνηση της ΑΤΕ να τους παρακρατήσει χρήματα, όταν μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες περίπου η ίδια η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη είχε διαβεβαιώσει πως θα δοθεί παράταση αποπληρωμής του στους παραγωγούς.
Ωστόσο οι κτηνοτρόφοι που πήγαν χθες στην τράπεζα βρέθηκαν μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη, καθώς διαπίστωσαν πως οι λογαριασμοί τους ήταν άδειοι!

Ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων,κ. Γιάννης Γκρίνιας από την περιοχή του Αλμυρού δέχθηκε πολλά τηλέφωνα και επισκέφτηκε ο ίδιος το υποκατάστημα στον Αλμυρό για να ενημερωθεί. «Μπροστά μου τηλεφώνησε ο διευθυντής της τράπεζας στα κεντρικά και η απάντηση που πήρε και μου έδωσε ήταν ότι αυτό γίνεται από τις τράπεζες και η Υπουργική Απόφαση θα σταλεί την Παρασκευή. Αν είναι δυνατόν»!

Ο ίδιος σημειώνει πως η τραπεζική διαταγή αναφέρει ότι θα παρακρατηθεί η 1η και 3η δόση του δανείου, ενώ η 2η θα αποπληρωθεί έως 31 Ιανουαρίου, ωστόσο είναι στην κρίση του κτηνοτρόφου αν θα δεχθεί την παρακράτηση ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:taxydromos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης