Άδειασε από τουρίστες το Καστελόριζο λόγω των γεγονότων στην Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, 15:16
Άδειασε από τουρίστες το Καστελόριζο λόγω των γεγονότων στην Τουρκία
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Καστελόριζο εξαιτίας της αναταραχής στην Τουρκία, η οποία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η μείωση στην τουριστική κίνηση του Καστελόριζου είναι κατακόρυφη αφού μεγάλος αριθμός τόσο ημεδαπών όσο και αλλοδαπών επισκεπτών είτε ακύρωσαν τις διακοπές τους είτε έφυγαν άρον αρον από το νησί, μόλις ξέσπασαν οι ταραχές στην γείτονα χώρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως ακόμα και Καστελοριζιοί που διαμένουν στην Αυστραλία και βρέθηκαν στο νησί για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, προτίμησαν να φύγουν, φοβούμενοι τις εξελίξεις.

Η τουριστική περίοδος στο Καστελόριζο, που είναι πολύ κοντά στην Τουρκία, διαρκεί σχεδόν τρεις μήνες και πλέον κάτοικοι και καταστηματάρχες φοβούνται ότι η σεζόν έχει τιναχθεί στον αέρα καθώς οι ταραχές στην γείτονα χώρα συνεχίζονται και όσο δεν επέρχεται η ηρεμία, τόσο οι κρατήσεις στο νησί πέφτουν κατακόρυφα.

Ο θαλάσσιος τουρισμός, που γνωρίζει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια στο Καστελόριζο, έχει επίσης υποστεί μεγάλο πλήγμα αφού οι προσεγγίσεις των σκαφών έχουν περιοριστεί σημαντικά και επιλέγουν πλέον άλλους προορισμούς, μακριά από τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία.

Οι επαγγελματίες του νησιού μιλούν για καταστροφή, καθώς ο Ιούνιος, όπως και για όλη την Ελλάδα, ήταν μήνας χαμένος, όπως ακριβώς εξελίσσεται και ο Ιούλιος, που αν και αρχικά είχε δείξει σημάδια ανάκαμψης, εντούτοις τα γεγονότα της Τουρκίας καθήλωσαν την τουριστική κίνηση σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Ουσιαστικά απομένει μόνον ο Αύγουστος στον οποίον έχουν πλέον εναποθέσει τις ελπίδες τους οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί, όμως απαραίτητη προϋπόθεση, όπως λένε, είναι να επέλθει ηρεμία στην Τουρκία, κάτι που προς το παρόν δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Παράλληλα, μεγάλη είναι η απώλεια και των Τούρκων τουριστών προς το Καστελόριζο, που κάθε χρόνο συνεισέφεραν σημαντικά στην τοπική οικονομία επιλέγοντας το νησί για διακοπές.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο νησί και πλέον όλοι προσβλέπουν στον Αύγουστο.
Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Σύμη και στην Λέρο, όπου οι επιπτώσεις στον τουρισμό είναι εξίσου σημαντικές, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, 15:16