Αδειάζει η Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, 09:40
Αδειάζει η Αθήνα
Πατήστε εδώ και δείτε τι συμβαίνει τώρα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης

«Έμφραγμα» στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών προκάλεσε το άνοιγμα των διοδίων της Ελευσίνας από τα μέλη του ΚΚΕ από τις 17:20 έως τις 19:03.

Ο σταθμός στο Ζευγολατιό παραμένει ανοιχτός με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρά 2,5 χιλιομέτρων ενώ ουρά μήκους 1,8 χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί και στον κόμβο της Ακράτας, όπου διεξάγονται έργα διαπλάτυνσης του δρόμου. Ανασχέσεις έχουν δημιουργηθεί και σε όλα τα σημεία, στα οποία διεξάγονται έργα.

Η ουρά... μετά τα διόδια της ΕλευσίναςΑνάσχεση που ξεπερνά τα 4 χιλιόμετρα παρατηρήθηκε νωρίτερα και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Υλίκης, από το 90ο χλμ έως και το 105ο χλμ.

Μέχρι τις 20:00 το βράδυ θα παραμείνουν ανοιχτά τα διόδια της Τραγάνας, καθώς κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 17:00 στο σημείο διαμαρτυρόμενοι, τόσο για τα διόδια που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή επί της εθνικής οδού, όσο και στους παραδρόμους. Ανοιχτά θα παραμείνουν για το ίδιο διάστημα και τα διόδια στις Αφίδνες

Προβλήματα, αλλά μικρότερης έντασης, παρατηρήθηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και από το 207ο έως και το 210ο χλμ,, λίγο πριν τη Λαμία.

Χαρμόσυνα τα νέα για τους εκδρομείς που κατευθύνονται προς τη Βόρεια Ελλάδα, αφού δόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού, στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών. Ο δρόμος θα παραμείνει ανοικτός μέχρι τις 12 Απριλίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ταξιδιώτες, και θα ξανακλείσει για 3 έως 4 εβδομάδες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Αυξημένη είναι η κίνηση περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά, που θα αποτελέσει επίκεντρο και της φετινής εξόδου. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 25 δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με την πληρότητα να αγγίζει το 90%.

Αυξημένη κίνηση σε αεροδρόμια, τρένα και ΚΤΕΛ

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες πτήσεις θα εξυπηρετηθούν οι εκδρομείς του Πάσχα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 493 τακτικές πτήσεις, 6 έκτακτες και 10 πτήσεις τσάρτερ, τη Μεγάλη Παρασκευή θα γίνουν 498 πτήσεις, από τις οποίες 11 τσάρτερ και μία έκτακτη. Το Μεγάλο Σάββατο έχουν προγραμματιστεί 423 πτήσεις, εκ των οποίων 4 τσάρτερ, και την Κυριακή του Πάσχα 334 πτήσεις από τις οποίες δύο τσάρτερ. Για τη Δευτέρα του Πάσχα είναι προγραμματισμένες 506 πτήσεις, εξ αυτών 21 τσάρτερ και 7 έκτακτες και την Τρίτη του Πάσχα 480 από τις οποίες 12 τσάρτερ και μία έκτακτη.

Η πληρότητα στις πτήσεις κυμαίνεται στο 70%, ενώ δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Λάρνακα, η Ρόδος, το Παρίσι και η Ρώμη.

Αυξημένη η ζήτηση και στα εισιτήρια του ΟΣΕ, με την πληρότητα να ανέρχεται στο 90%. Για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών θα προστεθούν βαγόνια στους συρμούς.

Με 150 προγραμματισμένα δρομολόγια αλλά και έκτακτα, ανάλογα με τις ανάγκες, θα εξυπηρετήσουν τα ΚΤΕΛ του Κηφισού τους επιβάτες που θα επιλέξουν αυτό το μέσο μετακίνησης προς την περιφέρεια. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια για όσους αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να «δραπετεύσουν» από την Αθήνα.

Επί ποδός η Τροχαία

Με συνεχή αστυνόμευση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς τρένων και λεωφορείων θα διευκολύνει τους εκδρομείς του Πάσχα η αστυνομία, ενώ τροχονόμοι θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις εθνικές οδούς.

Κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις φορτηγών, με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, όπως προβλέπει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι αρκετά οδικά έργα πραγματοποιούνται σε εννέα τμήματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, σε τέσσερα σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, σε δύο της Εγνατίας Οδού, σε ισάριθμα τμήματα της Αθηνών - Ιωαννίνων, σε ένα της Αντιρρίου - Ιωαννίνων και τέλος σε ένα σημείο της οδού Τρίπολης - Καλαμάτας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, 20:08