Συνεδριάζει εκ νέου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η απεργία των ναυτικών που λήγει αύριο στις 6 τα ξημερώματα.

Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή τα ακτοπλοϊκά επιβατηγά – οχηματαγωγά, τα μεσογειακά φορτηγά και τα ακτοπλοϊκά φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση της Π.Ν.Ο. τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι με εξαίρεση των τριών εργοδοτικών οργανώσεων, που έχουν ήδη υπογράψει, δηλαδή την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και την Ένωση Πορθμείων Εσωτερικού που προηγήθηκαν, δεν υπάρχει προθυμία προσέλευσης των οργανώσεων εργοδοτών των άλλων κατηγοριών πλοίων, στην υπογραφή και των υπόλοιπων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2010, που ήδη πλησιάζει στη λήξη του.

Από την απεργία έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη, καθώς πολλοί παραγωγοί καταβάλλουν ήδη ποινικές ρήτρες για τα συμβόλαια παράδοσης που έχουν κλείσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης