Δεκάδες άδειες καρέκλες  παρατάχθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκδήλωσης «empty chairs», που αποτελεί μια συμβολική διαμαρτυρία με αίτημα την εξεύρεση λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης, που έχει πληγεί από το πολυήμερο lockdown.

Στην βουβή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας συμμετέχει η ΠΟΕΣΕ η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι:  «η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καρεκλών.Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του Κλάδου της Εστίασης και Διασκέδασης, θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των συναδέλφων του Κλάδου».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τι δήλωσε στο Zougla.gr εκπρόσωπος του κλάδου, Ανδρέας Ανδριανάκης:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Για παράδειγμα στην Καρδίτσα τοποθετήθηκαν δεκάδες άδειες καρέκλες, ενώ σε κεντρική πλατεία της Πάτρας θα τοποθετηθούν 1.000 άδειες καρέκλες από τους επιχειρηματίες της εστίασης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το πλήγμα που έχουν δεχθεί αλλά και ως μέσο πίεσης στην κυβέρνηση να επιτρέψει να ανοίξουν νωρίτερα τα μαγαζιά.

Δείτε βίντεο από την διαμαρτυρία στην Καρδίτσα:

 

Το ίδιο σκηνικό και στο Ενετικό λιμάνι Χανίων στο Γυαλί Τζαμί:

 

Στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση – διαμαρτυρίας «empty chairs» συμμετείχαν και οι επαγγελματίες cafe – εστίασης της Λαμίας, βγάζοντας τις άδειες καρέκλες τους στις πλατείες Ελευθερίας και Λαού και στην οδό Αποστόλου Κουνούπη (Τρούμαν).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης