Με άδειες τάξεις επαναλειτούργησαν οι δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Παλαίκαστρο Σητείας, την  περιοχή με τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού που βρίσκεται στο «κόκκινο» και σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Από τα 900 παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας του Δήμου Σητείας μόλις τα 30 επέστρεψαν στα θρανία. Για όσα παιδιά δεν πήγαν σήμερα στο σχολείο, δεν ισχύει η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το πλαίσιο οι γονείς επέλεξαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Η προσέλευση των μαθητών είναι μηδενική τόσο στο δημοτικό σχολείο της περιοχής όσο και στο νηπιαγωγείο και στον παιδικό σταθμό Παλαικάστρου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη, ο αντιδήμαρχος Σητείας Γιώργος Αϊλαμάκης.

Στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί εξάλλου έντονη ανησυχία μετά τη διασπορά των κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει ενημέρωση για νέα κρούσματα τα τελευταία δύο 24ωρα», πρόσθεσε ο κ. Αϊλαμάκης.

Αναστάτωση με τα κρούσματα και στο χωριό Γεράνι Ρεθύμνου

Εξάλλου, αναστάτωση έχει προκληθεί, στην τοπική κοινωνία του Γερανίου, έπειτα από τα 7 κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. 

Η κοινότητα του χωριού, από την πρώτη στιγμή, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να διεξαχθούν τεστ κορωνοϊού, σε όλους τους κατοίκους. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι προσπάθειες ήταν «άκαρπες», αφού δεν έλαβαν καμία απάντηση.

 

Βήμα 2: Τοποθετήστε αυτόν τον κωδικό όπου θέλετε να εμφανίζεται το πρόσθετο στη Σελίδα σας.

Ανακοίνωση Σας ενημερώνουμε ότι παρά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις μας στον ΕΟΔΥ και τηλεφωνικά αλλά και μέσω email, με…

Δημοσιεύτηκε από Κοινότητα Γερανίου Ρεθύμνου στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

 

Το γεγονός αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα, οι κάτοικοι να απευθύνονται σε ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού. 

Την ίδια ώρα, το δημοτικό σχολείο του χωριού, άνοιξε σήμερα κανονικά, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Creta24, o Διευθυντής του σχολείου, κ. Γιάννης Κουτάντος, η προσέλευση ήταν αρκετά μειωμένη. Ειδικότερα, από τα 94 παιδιά, σήμερα προσήλθαν μόλις τα 30. 

«Σήμερα το σχολείο λειτούργησε με το 1/4 περίπου των μαθητών, γεγονός που οφείλεται φυσικά στα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο χωριό. Οι γονείς φοβούνται και θέλουν να περιμένουν λίγο καιρό, και μόλις ησυχάσει η κατάσταση να στείλουν τα παιδιά τους πίσω στα θρανία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτάντος.

Πηγή: creta24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης