Αερογέφυρα ζωής έπειτα από τον εγκεφαλικό θάνατο 60χρονου Βολιώτη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, 10:44
Αερογέφυρα ζωής έπειτα από τον εγκεφαλικό θάνατο 60χρονου Βολιώτη
Αερογέφυρα ζωής στήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ανάμεσα στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο του Βόλου κι άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας και του εξωτερικού, για τη μεταφορά ζωτικών οργάνων προς μεταμόσχευση μετά τον εγκεφαλικό θάνατο ενός 60χρονου Βολιώτη.

Η μεγάλη προσπάθεια των εξειδικευμένων γιατρών ξεκίνησε περίπου στις 02.00 τα ξημερώματα με την αφαίρεση από τον δωρητή προς μεταμόσχευση των νεφρών, των κερατοειδών χιτώνων, του ήπατος, της καρδιάς και των πνευμόνων.

Η οικογένεια του 60χρονου Βολιώτη έλαβε τη μεγάλη απόφαση να προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων του ανθρώπου της όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν κλινικά νεκρός. Αμέσως ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για να βρεθούν οι κατάλληλοι λήπτες των οργάνων και να φθάσουν αεροπορικώς στον Βόλο οι ομάδες των γιατρών για την παραλαβή των οργάνων.

Ήταν η πρώτη δωρεά οργάνων που έγινε εφέτος στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο του Βόλου, το οποίο εδώ και περισσότερο από μία 20ετία είναι πρωτοπόρο στις μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων και έχει συνεργαστεί με μεγάλα νοσοκομεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, 10:44