Με C-130 αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη για τη Βρετανία η οικογένεια με το τεσσάρων μηνών βρέφος, το οποίο πρέπει να υποβληθεί επειγόντως σε επέμβαση στο λεπτό έντερο.

Η ιστορία είχε αίσιο τέλος, χάρη στην παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, αλλά και κάλυψη της δαπανηρής επέμβασης από ιδιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται:

«Το κόστος της μεταμόσχευσης στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα μπορούσε μέσω της διαδικασίας του Ε – 112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν την παραπάνω διαδικασία.

Το ΔΣ του Ταμείου Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας ΤΥΠΕΤ), που σημειωτέων αν και χρεωκοπημένο έχει αρνηθεί την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο και φυσικά ήταν ανεπαρκές για την μετάβαση του βρέφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παραπάνω περιστατικό κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την εποπτεία του ΤΥΠΕΤ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με προσωπική του παρέμβαση κάλυψε το υπολειπόμενο ποσό, χάρη στην ευγενική συνδρομή του κ. Ταμβακάκη, της κ. Σάλλα και της κ. Λάτση.»

Η εγχείριση θα γίνει στο νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital for Children του Λονδίνου.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης