Αερολιμένας Σκιάθου: Η περιπέτεια με το τζετ εμίρη και η άρον-άρον αποχώρηση!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 11:48
Αερολιμένας Σκιάθου: Η περιπέτεια με το τζετ εμίρη και η άρον-άρον αποχώρηση!
Κοψοχόλιασαν και τα είδαν... όλα μόλις προσγειώθηκαν στη Σκιάθο.

Ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε εμίρης από τα ΗΑΕ μαζί με άλλα έξι άτομα, έχοντας υποστεί μηχανική βλάβη και ενώ άτομο από τους επιβάτες, αισθάνθηκε αδιαθεσία, ζήτησε να προσγειωθεί στον αερολιμένα. Αυτό ήταν το μόνο εύκολο τελικά… καθώς μόλις το πλήρωμα συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο -ελλείψει οδηγού- αποφάσισε να αναχωρήσει αναζητώντας βοήθεια, στον αερολιμένα του «Ελ. Βενιζέλος».

Το περιστατικό είναι αληθινό και συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα, όταν στον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Σκιάθου, έφτανε το σήμα Emergency. Στο μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος επέβαινε, όπως έγινε γνωστό, ένας εμίρης και άλλα έξι άτομα. Το αεροσκάφος αντιμετώπιζε μηχανική βλάβη και κρίθηκε απαραίτητη η προσγείωση στο κοντινότερο αεροδρόμιο και έτσι επιλέχτηκε η Σκιάθος.

Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Σκιάθου, σύμφωνα με την εφ. Ταχυδρόμο, ενημέρωσε αμέσως ότι ασθενοφόρο δεν μπορεί να κινηθεί ελλείψει οδηγού και ότι στο ιατρείο βρίσκονταν ο ίδιος και μία νοσηλεύτρια για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους εάν χρειαστεί. Η οδηγία όμως ήταν σαφής και έτσι ο διευθυντής μετέβη στον αερολιμένα ασθμαίνοντας με το ποδήλατό του, διανύοντας μία απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων. Το αεροσκάφος μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες, τελικά προσγειώθηκε, όμως μόνο για λίγα λεπτά, καθώς μόλις έγινε αντιληπτό ότι υπήρχε μόνο γιατρός και ότι εάν χρειάζονταν κάποιος να μεταφερθεί… στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε ασθενοφόρο, απογειώθηκαν άρον - άρον.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, έρχεται να ενισχύσει τον προβληματισμό και την αγωνία που εκφράζουν κάτοικοι και φορείς του νησιού της Σκιάθου, για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας και ειδικότερα στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και οδηγούς για το ασθενοφόρο.

Πηγή: Ταχυδρόμος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 11:54