Εκτός από το κυβερνητικό αεροσκάφος με τα διακριτικά ΥV 2486, το οποίο στις 2 Μαρτίου προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας μεταξύ άλλων και τον υπουργό Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα, υπήρξαν και άλλα αεροσκάφη του Μαδούρο που έχουν προσγειωθεί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Αθήνα, Κρήτη, Καβάλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες από τη Βενεζουέλα επισημαίνει το συγκεκριμένο άρθρο, δύο μέρες πριν από την προσγείωση του επίμαχου αεροσκάφους στην Αθήνα, δηλαδή στις 28 Φεβρουαρίου 2019, ένα άλλο αεροσκάφος, που και αυτό ανήκει στην κρατική εταιρία πετρελαίου PDVSA, αλλά το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, με τα διακριτικά YV3360, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Επιπλέον, λίγες μέρες πριν, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, το ίδιο αεροσκάφος είχε προσγειωθεί και πάλι στο Ηράκλειο.

Λίγες μέρες πριν, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, το ίδιο αεροσκάφος είχε προσγειωθεί και πάλι στο Ηράκλειο. Τρεις μήνες πριν, στις 10 Νοεμβρίου 2018, το κυβερνητικό αεροσκάφος του Μαδούρο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας, προερχόμενο από το Μαρόκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Φάλκον του Μαδούρο εντοπίζεται στο Αμπου Ντάμπι και σε αφρικανικές χώρες, ωστόσο το στίγμα του συγκεκριμένου αεροσκάφους του Μαδούρο σε αρκετές περιπτώσεις χάνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Φάλκον YV3360 ανήκει στην εταιρία πετρελαίου PDVSA και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση του Μαδούρο», επιβεβαιώνει στον «Ε.Τ.» πολιτική πηγή της Βενεζουέλας. «Αυτό το αεροσκάφος έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές από τον ίδιο τον Νικολάς Μαδούρο, συγγενείς του αλλά και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησής του, όπως η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες, η οποία έχει μεταβεί με αυτό στην Τουρκία. Αυτές οι πτήσεις δεν ανακοινώνονται ποτέ από την κυβέρνηση, αποτελούν κρατικό μυστικό», υποστηρίζει η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κυβερνητικά αεροσκάφη του Μαδούρο έχουν προσγειωθεί μέσα στο 2018 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, χωρίς ποτέ να υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση για τους επιβάτες αλλά και για τον σκοπό της προσγείωσης. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι τους τελευταίους δέκα μήνες τουλάχιστον οκτώ αεροσκάφη της κυβέρνησης Μαδούρο έχουν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης