Την άμεση ενεργοποίηση πρωτοκόλλου που αφορά στην αντιμετώπιση εναέριων τρομοκρατικών ενεργειών προκάλεσε στην Ιταλική Πολεμική Αεροπορία πολιτικό αεροσκάφος αυστραλιανής εταιρείας που εκτελούσε το πρωί του Σαββάτου πτήση από την Ισπανία με προορισμό την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ιταλική ενημερωτική ιστοσελίδα fanpage.it και συντάκτη τον Antonio Palma, ο “κόκκινος συναγερμός” τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή όταν το πολιτικό αεροπλάνο δευτερόλεπτα αφότου εισήλθε στον ιταλικό εναέριο χώρο διέκοψε κάθε επικοινωνία του με τον Πύργο Ελέγχου, στις 10:30 το πρωί (ώρα Ιταλίας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός αυτό κρίθηκε από τις αρχές εξαιρετικά ανησυχητικό και για τον λόγο αυτό, άμεσα ενημερώθηκαν οι ιταλικές αρχές και η πτέρυγα του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με αποτέλεσμα δύο πολεμικά αεροσκάφη Eurofighter F-2000 να ξεκινήσουν από τη βάση τους, ώστε να προσεγγίσουν το ύποπτο αεροπλάνο για αναγνώριση αρχικά και αναχαίτιση στη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ γρήγορα, τα μαχητικά αεροπλάνα προσέγγισαν το αυστραλιανό αεροσκάφος και αφού κατέστη εφικτή η οπτική επαφή με τους πιλότους τους έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι όλα έβαιναν καλώς και δεν υπήρχε αιτία ανησυχίας. Στη συνέχεια υπήρξε και επικοινωνία μεταξύ των αεροπλάνων από την οποία διαπιστώθηκε ότι το πολιτικό αεροπλάνο αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα και για τον λόγο αυτό είχε διακοπεί η επικοινωνία του.

Κατόπιν τούτου, τα Eurofighter επέστρεψαν στη βάση τους και το αυστραλιανό αεροσκάφος συνέχισε το ταξίδι του προς την Κρήτη, χωρίς άλλο απρόοπτο.

 Πηγή: cretapost.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης