Αεροπλάνο ναύλωσε ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας για να φέρει πίσω μαθητές του Λυκείου Σπάτων, οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς τους βρίσκονται σε εκδρομή στη Γαλλία, αλλά επρόκειτο να επιστρέψουν οδικώς από την Ιταλία με προορισμό Ανκόνα-Πάτρα και με διανυκτέρευση στην Μπολόνια. Ανταποκρινόμενος στην αγωνία των γονέων, αλλά και των ίδιων των παιδιών για τον κορωνοϊό, ο δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία και αναμένεται αύριο η επιστροφή τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με απευθείας πτήση από τη Νίκαια.

Πρόκειται για 75 μαθητές και 5 συνοδούς, οι οποίοι ξεκίνησαν την Κυριακή αεροπορικώς για τη Γαλλία, αλλά με στάση για 5 ώρες στο Μιλάνο. Εκεί τους βρήκε και η πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις ιταλικές Αρχές για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μάρκου εξήγησε για την απόφαση που πήρε: «Ξεκίνησε από την έντονη ανησυχία των γονέων όταν βγήκε η πρώτη ανακοίνωση για τα κρούσματα στο Μιλάνο και τις προσπάθειες που έκανε ο διευθυντής του σχολείου να βγάλει αεροπορικά εισιτήρια για τους μαθητές και τους συνοδούς, ώστε να μην χρειαστεί να επιστρέψουν μέσω της βόρειας Ιταλίας. Όμως αυτό παρουσίαζε πολλά και διαφορετικά προβλήματα. Κατ’ αρχήν δεν υπήρχε δυνατότητα για να επιστρέψουν όλοι μαζί. Θα έπρεπε να χωριστούν στα τρία, όπου το ένα γκρουπ θα πήγαινε στο Παρίσι, το άλλο Άμστερνταμ και το τρίτο Μόναχο. Επίσης υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να ακυρωθεί κάποια από αυτές τις πτήσεις κι έτσι κάποιοι να επέστρεφαν και κάποιοι άλλοι όχι, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την αγωνία για τα παιδιά που θα καθηλώνονταν σε κάποιο αεροδρόμιο. Και βέβαια οι διαδικασίες σε όλα αυτά τα αεροδρόμια, το γεγονός ότι εκεί θα έρχονταν σε επαφή με τόσους ταξιδιώτες από διάφορα σημεία του κόσμου, ενώ αναλογιστήκαμε και το ότι κάποιες οικογένειες δεν είχαν τα έξτρα χρήματα που χρειάζονταν για να καλύψουν ένα τέτοιο κόστος. Έτσι αποφασίσαμε να παρέμβουμε ως δήμος και ναυλώσαμε αυτό το αεροσκάφος ώστε να επιστρέψουν απευθείας τα παιδιά μας και οι συνοδοί τους».

Και ο δήμαρχος των Σπάτων πρόσθεσε: «Ο δήμος είναι μια μεγάλη οικογένεια. Προέχει για εμάς η ασφάλεια όλων. Ο δήμος είναι για να μπαίνει μπροστά και να δίνει τη λύση σε προβλήματα όπως αυτό το σοβαρό που δημιουργήθηκε. Η αγωνία των γονέων ήταν μεγάλη και για εμάς είναι υποχρέωσή μας να αναλαμβάνουμε αμέσως τέτοιες πρωτοβουλίες».

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας για το θέμα αυτό αναφέρει: «Με προτεραιότητα την ασφάλεια των 75 μαθητών του Λυκείου Σπάτων και των 5 συνοδών τους που πραγματοποιούν εκδρομή στη Γαλλία και την Ιταλία και μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, κυρίως στη Βόρεια Ιταλία, ο Δήμος μας με άμεσες ενέργειες έλυσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή τους από Ιταλία. Έτσι λοιπόν μισθώθηκε από το Δήμο μας αεροσκάφος της AEGEAN για απευθείας πτήση από Γαλλία στο Ελ. Βενιζέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης