Καταγγελία-σοκ από τον πρόεδρο των ολυμπιονικών με αναπηρία Σίμο Παλτσανιτίδη, ο οποίος σε δηλώσεις του στο zougla.gr αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι του 32ου Κλασικού Μαραθωνίου ουσιαστικά… έριξαν πόρτα στον ίδιο και άλλους συναθλητές του που είχαν όνειρο ζωής να τρέξουν στην Αυθεντική Διαδρομή, με την αιτιολογία ότι… θα ενοχλούσαν τους υπόλοιπους δρομείς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​«Να μην τολμήσει ξανά πολιτικός να φωτογραφηθεί μαζί με τους Παραολυμπιονίκες»Ο Σίμος Παλτσανιτίδης, που έχει τιμήσει τα χρώματα της χώρας μας σε παλαιότερες μεγάλες διοργανώσεις, δεν κατάφερε να τρέξει στην πόλη του, καθώς, όπως καταγγέλλει, «η Αυθεντική Διαδρομή Μαραθωνίου έγινε Αυθεντική Διαδρομή Ρατσισμού». 

'Προετοιμαζόμασταν 9 μήνες για να τρέξουμε, αλλά οι διοργανωτές θεώρησαν ότι θα... δημιουργούσαμε πρόβλημα', τονίζει ο Σίμος Παλτσανιτίδης

«Η αμέλεια και η απραξία της οργανωτικής επιτροπής δεν έχει προηγούμενο. Προετοιμαζόμαστε εννέα μήνες για αυτον τον Μαραθώνιο. Έχουμε τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και αλλού, αλλά για την Κλασική Διαδρομή μας είπαν όχι, με το αιτιολογικό ότι θα ενοχλούσαμε τους υπόλοιπους αθλητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Εμείς τους προτείναμε να ξεκινήσουμε λίγο αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης, ώστε να έχουν φύγει οι υπόλοιποι αθλητές και να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Όμως οι διοργανωτές -που φυσικά δεν μας απάντησαν γραπτώς, αλλά προφορικά- ήταν… ανένδοτοι» εξηγεί απογοητευμένος ο πρόεδρος των ολυμπιονικών με αναπηρία.

«Εμείς έχουμε σηκώσει την ελληνική σημαία ψηλά. Αυτοί που μας είπαν όχι, αμφιβάλλω. Να μην τολμήσει ποτέ ξανά να φωτογραφηθεί πολιτικός μαζί μου ή με οποιονδήποτε άλλον παραολυμπιονίκη» καταλήγει με νόημα ο Σίμος Παλτσανιτίδης.

Δείτε βίντεο από προηγούμενες, λιγότερο «ταπεινωτικές» ημέρες των παραολυμπιονικών μας…

Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης