Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Σωτήρης Σκουλούδης 
Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης, Νίκος Χριστοφάκης

«Καπνός» φαίνεται πως έγινε ο Ρομά που προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου, αφού μετά από πολύωρη αστυνομική επιχείρηση και επέμβαση στο κτήριο που ο δράστης φερόταν πως είχε ταμπουρωθεί, εκείνος δεν εντοπίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άντρες της ΕΚΑΜ, που έσπευσαν στο σημείο έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς στο οποίο εμπλέκεται ο περίπου 40 ετών Ρομά, «χτένισαν» το κτήριο αναζητώντας τον ένοπλο δράστη, όμως χωρίς αποτέλεσμα, καθώς δεν βρέθηκε σε κανέναν από τους ορόφους. 

Συγκεκριμένα, δύο ομάδες των ειδικών δυνάμεων βρέθηκαν στο σημείο, με πλήρη εξάρτηση, αλεξίσφαιρες ασπίδες και βαριοπούλες που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου τύποι επεμβάσεις και, έπειτα από περίπου 4 ώρες, εισέβαλαν στο κτήριο. Δεν είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίον διέφυγε ο δράστης, με πληροφορίες να αναφέρουν πάντως πως είναι πιθανό το ενδεχόμενο να είχε απομακρυνθεί από το κτήριο όταν οι αστυνομικοί έσπευδαν στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τη στιγμή που οι άνδρες της ΕΚΑΜ μπαίνουν στο κτήριο:

 

Το χρονικό του περιστατικού

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο δράστης, περίπου 40 ετών, ενώ ήταν πεζός είχε φραστικό επεισόδιο με τους δύο επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο επί της οδού Μακρυγιάννη, έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής που ήταν ο οδηγός και έναν Ρομά συνεπιβάτη.

Κατά τη διάρκεια του φραστικού επεισοδίου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο πεζός πυροβόλησε εναντίον του αυτοκινήτου, πετυχαίνοντας μάλιστα το πίσω τζάμι. Ο οδηγός που δέχθηκε τους πυροβολισμούς εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ωστόσο, για καλή του τύχη, δεν τραυματίστηκε ούτε από τους πυροβολισμούς, ούτε από την πρόσκρουση. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε ο συνοδηγός ελαφρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Έχουν προκληθεί ζημιές στο αυτοκίνητο τύπου μίνι κούπερ του οδηγού που δέχθηκε τα πυρά του δράστη, αλλά και σε ένα ακόμα όχημα μερσεντές στο οποίο προσέκρουσε. 

Άλλες πληροφορίες από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν πως ο δράστης πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές για εκφοβισμό, αφού είχαν προηγηθεί απειλές εναντίον του και της οικογένειάς του, από τον άνθρωπο που οδηγούσε το αμάξι αλλά και τον συνοδηγό.

Στη συνέχεια ο δράστης ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο άνδρες της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ. αλλά και των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ στην περιοχή μετέβη και εισαγγελέας, αλλά και drone της αστυνομίας.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης