Αφέθηκαν ελεύθεροι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010, 22:43
Αφέθηκαν ελεύθεροι
Ελεύθεροι με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους από 3.000 μέχρι 12.000 ευρώ, αφέθηκαν σήμερα πέντε Βρετανοί που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό συμπατριώτη τους ποδοσφαιριστή, πριν από δύο χρόνια στα Μάλια.

Η παρουσία των πέντε Βρετανών στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον της Ανακρίτριας, συνοδεύτηκε από την πολυπληθή παρουσία συγγενών και φίλων τους, ακόμα και συνεργείων βρετανικών ΜΜΕ, που ήθελαν να καλύψουν τη δικαστική εξέλιξη του σοβαρού τραυματισμού του ποδοσφαιριστή της Όξφορντ Γιουνάιτεντ, Robert Hudges.

Ο νεαρός - ύστερα από τον άγριο ξυλοδαρμό του τον Ιούνιο του 2008 - υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έπεσε σε κώμα.

Υποβλήθηκε σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι και νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου επί τρεις μήνες.

Σώθηκε από θαύμα ωστόσο μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για την επίθεση κατηγορούνται έξι νεαροί Βρετανοί - στην συμπλοκή συμμετείχαν πολλοί περισσότεροι - εκ των οποίων οι πέντε οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθούν.

Οι πέντε νεαροί, ηλικίας 20 έως 22 ετών, από το Σάρεϊ και το Σάσεξ συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Μεγάλη Βρετανία καθώς σε βάρος τους είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, αφού δεν είχαν εμφανιστεί ως όφειλαν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Και οι πέντε αρνούνται ότι συμμετείχαν στην συμπλοκή.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010, 22:43