Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε την Δευτέρα η πρεμιέρα των νέων καθαριστριών στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Οι καθαρίστριες που έχουν επιλεγεί να προσληφθούν κλήθηκαν να υπογράψουν τις συμβάσεις εργασίας αλλά υπήρξε αντίδραση της ιδιωτικής εταιρίας καθαρισμού του Νοσοκομείου που θεωρεί ότι είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα του χώρου βάσει σύμβασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα η εταιρία να καταθέσει μηνύσεις και να υπάρξουν συλλήψεις Διευθυντικών Στελεχών του Νοσοκομείου.

Στο γραφείο της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων παρουσιάστηκαν συνοδεία της Νομικής τους Εκπροσώπου, οι συλληφθέντες στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Τα στελέχη του Νοσοκομείου Τρικάλων, που συνελήφθησαν, κατηγορούνται ότι αγνόησαν δικαστική εντολή και προχώρησαν στην πρόσληψη καθαριστριών σε βάρος των συμφερόντων ιδιωτικής εταιρείας που είχε αναλάβει τον τομέα της καθαριότητας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σύμβαση είχε λήξει και στα …σιωπηλά δίνονταν μηνιαίες παρατάσεις», δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Παρθένης και προσθέτει «από τα στοιχεία που έχουμε προκύπτει όφελος 17.000 ευρώ μηνιαίως υπέρ των πολιτών αν προσλαμβάναμε προσωπικό αντί να διατηρήσουμε την εταιρεία»…

Μάλιστα ο κ. Παρθένης, βρισκόταν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να αντικρούσει την προσφυγή της εταιρείας κατά της απόφασης της Διοίκησης να προσλάβει προσωπικό για την καθαριότητα του Νοσοκομείου και δήλωσε την συμπαράστασή του στους συλληφθέντες.

Την συμπαράσταση στους συλληφθέντες εκδήλωσαν με φυσική παρουσία στο χώρο των Δικαστηρίων και οι Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εισαγγελέας Τρικάλων, διέταξε προανάκριση για την υπόθεση, αφήνοντας ελεύθερους τους συλληφθέντες.

Πηγή: trikalanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης