Αφιέρωμα- οδοιπορικό στα νησιά Χίος και Λέσβος πραγματοποίησε το ιταλικό συνεργείο της εκπομπής «Ρianeta Μare» (Πλανήτης Θάλασσα) του τηλεοπτικού σταθμού REΤE-4 (MEDIASET GROUP). Τα γυρίσματα του οδοιπορικού πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου και στη Χίο από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου και θα μεταδοθούν σε δύο ξεχωριστές εκπομπές, 21 λεπτών η κάθε μία.

Η οργάνωση της φιλοξενίας του συνεργείου πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής των νησιών μας στο εξωτερικό και προήλθε μέσα από τη συνεργασία του Διευθυντή Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας – Μιλάνου κ. Μιχάλη Τερζίμπαση με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αποστολία Λύκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη εκπομπή αναπτύσσεται με βασικό άξονα το θαλάσσιο στοιχείο και οδηγεί τον τηλεθεατή μέσω των ταξιδιών στην ανακάλυψη, την περιπέτεια, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό αλλά κυρίως την δημιουργική διαδρομή των ανθρώπων.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του συνεργείου στη Λέσβο επιμελήθηκε το τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Λέσβου, σε συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα της εκπομπής Silvia Chiodin και τη συμβολή του Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας.

Το οδοιπορικό που ακολουθήθηκε στη Λέσβο

Το πρωί της πρώτης ημέρας τα μέλη του συνεργείου επισκέφτηκαν την περιοχή του Σιγρίου, όπου πραγματοποίησαν λήψεις στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου καθώς και εντός του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το συνεργείο επισκέφτηκε την Καλλονή και το Εργαστήρι του καραβομαραγκού κ.Ψαραδέλλη, ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε «επί τω έργω», ενώ παράλληλα, απαντώντας στις ερωτήσεις της διάσημης παρουσιάστριας Τessa Gelisio, έδωσε αρκετές πληροφορίες για την ιστορία και τα μυστικά της τέχνης του.

Η πρώτη μέρα έκλεισε με μια μικρή εκδήλωση στο λιμάνι του Μολύβου που διοργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μήθυμνας, όπου εκτός από το δείπνο με παραδοσιακούς θαλασσινούς μεζέδες, τα μέλη του συνεργείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και χορούς της Λέσβου που παρουσίασε ο Χορευτικός Όμιλος του Μολύβου.

Το πρωί της δεύτερης ημέρας, το συνεργείο με την αμέριστη βοήθεια του καταδυτικού κέντρου «Lesvos Scuba Diving Center» και ιδιαίτερα του υπεύθυνου κ. Γιώργου Φιλιού, πραγματοποίησε υποβρύχιες λήψεις στην περιοχή του ακρωτηρίου Κόρακας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγιναν γυρίσματα στο Μόλυβο. Λιθόστρωτα σοκάκια, παραδοσιακά σπίτια, το Κάστρο και τέλος, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, βιντεοσκοπήθηκαν με σκοπό να εμπλουτίσουν το υλικό της εκπομπής.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα, το συνεργείο αναχώρησε από τη Πέτρα, έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από την ομορφιά του τόπου, αλλά κι από τη θερμή φιλοξενία εκ μέρους του Φορέα και την συμπαράσταση όλων όσων συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων. Τελευταίος σταθμός η περιοχή του κόλπου Γέρας όπου το συνεργείο πραγματοποίησε με την αρωγή του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης Γέρας, ένα θαλάσσιο περίπατο με την παραδοσιακή «γκαζολίνα». Στη συνέχεια ο Σύλλογος πρόσφερε το αποχαιρετιστήριο γεύμα σε ταβέρνα στον Αύλωνα. Για την ημέρα αυτή είχε αρχικώς προγραμματιστεί με τη συνεργασία του Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης ΛΟΙΑΘ η πραγματοποίηση ιστιοπλοϊκής περιήγησης από τη Μυτιλήνη στον Κόλπο της Γέρας η οποία λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί.

Το συνεργείο καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του συνοδευόταν από υπάλληλο της Διεύθυνσης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου, καθώς και εντεταλμένη Ιταλόφωνη ξεναγό.

Λίγο πριν την αναχώρηση του συνεργείου για τη Χίο, η σκηνοθέτης κ. Silvia Chiodin δήλωσε: «Η Λέσβος με κέρδισε. Η ομορφιά του τοπίου, η ιστορία του νησιού, οι άνθρωποι – πολύ παραπάνω από ευγενικοί – τα πάντα συνέβαλαν για να μου δώσει την αίσθηση ενός πολύ ξεχωριστού μέρους. Αγάπησα το Μόλυβο και φυσικά θα ήθελα πολύ να βρεθώ εκεί Άνοιξη. Μου άρεσε το απολιθωμένο δάσος. Λάτρεψα επίσης τα ψαροχώρια που επισκεφθήκαμε. Φεύγοντας σκέπτομαι πόσα πράγματα υπάρχουν ακόμη να δω σ’ αυτόν τον τόπο όχι μόνο ως επαγγελματίας αλλά και ως απλός επισκέπτης. Σας ευχαριστούμε για όλα!».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφορίες από το lesvosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης