Άφιξη 85 μεταναστών με λέμβους στο Φαρμακονήσι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019, 07:49
Άφιξη 85 μεταναστών με λέμβους στο Φαρμακονήσι

Νέες διασώσεις μεταναστών από το Λιμενικό στο Φαρμακονήσι, σε δύο ξεχωριστά περιστατικά το βράδυ του Σαββάτου και τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Συγκεκριμένα στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, πνευστή λέμβο με επιβαίνοντες τους αλλοδαπούς.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του  σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην προβλήτα Φαρμακονησίου.

Επιπλέον, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανατολικά του Φαρμακονησίου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην προβλήτα Φαρμακονησίου.

Προανάκρίσεις διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019, 07:54