Ο λόγος για γνωστό γιατρό, ο οποίος διατηρεί ιατρείο σε πολυκατοικία στο κέντρο του Ηρακλείου. Ένας παράξενος θόρυβος, σαν σπάσιμο τζαμιού, που ακούστηκε από τον κάτω όροφο, κινητοποίησε τον γιατρό αλλά και τους ασθενείς, οι οποίοι περίμεναν τη σειρά τους στον προθάλαμο. Η ώρα ήταν 12.00 το μεσημέρι, όμως ο γιατρός μπήκε σε υποψίες καθώς γνώριζε ότι οι ένοικοι του διαμερίσματος απουσίαζαν λόγω εορτών. Και επειδή οι ημέρες είναι πονηρές και πολλά συμβαίνουν, αποφάσισε να δράσει.

Άφησε για λίγο τον ασθενή που εξέταζε και κατέβηκε τη σκάλα. Πίσω του και μερικοί ασθενείς. Και τότε ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον επίδοξο διαρρήκτη. Ο… αιλουροειδής δράστης είχε σπάσει το τζάμι στο παράθυρο του κλιμακοστάσιου και είχε ήδη περάσει το ένα του πόδι στο εσωτερικό του κτιρίου. Το δεύτερο δεν πρόλαβε να το πατήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη θέα του γιατρού και των λοιπών, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν, ο διαρρήκτης έκανε βουτιά αλά κασκαντέρ στην παρακείμενη ταράτσα, στην οποία είχε σκαρφαλώσει προκειμένου να εισβάλει στην πολυκατοικία, και με ταχύτατες κινήσεις τράπηκε σε φυγή.

Το πρόβλημα των διαρρήξεων αποτελεί μόνιμο «βραχνά» για την ΕΛ.ΑΣ. και διαρκή εφιάλτη για πολίτες και καταστηματάρχες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει η μοίρα την επόμενη στιγμή, με τους δράστες να «μπουκάρουν» ανεξάρτητα από μέρες και ώρες.

Κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών καταγράφονται καθημερινά ακόμα και στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου. Από την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου έχουν δοθεί σαφείς διαταγές προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες για την αστυνόμευση του κέντρου, κυρίως κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για την αποτροπή παραβατικών ενεργειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης