Αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 13:30
Αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία
Ολοένα και λιγότερα είναι τα τμήματα και οι σχολές πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. που τελούν υπό κατάληψη, ενώ την ίδια ώρα, αντιθέτως, αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Καταλήψεις συνεχίζουν να πραγματοποιούνται σε 131 τμήματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ενώ τα υπό κατάληψη σχολεία, σύμφωνα με τους μαθητές, έχουν ξεπεράσει τα 500.

Πάντως, οι μαθητές, ιδιαίτερα αυτοί της τρίτης τάξης του λυκείου που ετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις, υποστηρίζουν ότι είναι σοβαρές οι ελλείψεις σε βιβλία και δεν μπορούν να κάνουν μάθημα με τις φωτοτυπίες.

Για δεύτερη ημέρα σήμερα, μαθητές από σχολεία της περιοχής του Νέου Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας, φωνάζοντας συνθήματα, προκειμένου να δοθούν βιβλία αλλά και πιστώσεις για την παιδεία.

Το Υπουργείο Παιδείας, από την πλευρά του, έστειλε σήμερα εγκύκλιο στα σχολεία, ενεργοποιώντας παλαιότερη Υπουργική Απόφαση για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάνονται λόγω των καταλήψεων.

Έτσι, μόλις ανοίξουν τα σχολεία, οι μαθητές θα έρθουν αντιμέτωποι με μάθημα ακόμη και τα Σάββατα και τις αργίες, ενώ θα περικοπούν πολυήμερες εκδρομές και περίπατοι.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Μαρτίου του 2008, εάν δεν αναπληρώνεται ο χρόνος, θα πρέπει να προστεθούν διδακτικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος, όπου ο σύλλογος διδασκόντων το κρίνει εφικτό. Εάν και πάλι δεν καλύπτεται η ύλη, τότε θα απαιτηθεί και παράταση του διδακτικού έτους, αλλά αυτό θα υλοποιηθεί με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ύστερα από τεκμηριωμένη εισήγηση των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 13:46