Αυξάνονται τα κρούσματα του «ιού του Δυτικού Νείλου»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 17:20
Αυξάνονται τα κρούσματα του «ιού του Δυτικού Νείλου»
Στα 32 ανέρχεται ο αριθμός των ατόμων, τα οποία, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ταυτοποιήθηκαν ότι πάσχουν από τον «ιό του Δυτικού Νείλου».

Με σημερινή του ανακοίνωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ γνωστοποιεί ότι διαγνώστηκαν εργαστηριακά 32 κρούσματα του ιού, 11 δηλαδή παραπάνω από αυτά που αναφέρονταν στη χθεσινή έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της λοίμωξης από τον «ιό του Δυτικού Νείλου», που περιλαμβάνει τα περιστατικά με εκδηλώσεις εγκεφαλίτιδας ή και μηνιγγίτιδας και εκδίδει καθημερινά το Κέντρο.

Πάντως, στο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον διοικητή του, Πέτρο Σερίδη, ένα άτομο από τους 9 ασθενείς που έχουν ταυτοποιηθεί με τον ιό, πήρε σήμερα εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

«Είχαμε ωστόσο και έναν ασθενή που ταυτοποιήθηκε με τον ''ιό του Δυτικού Νείλου'' και μεταφέρθηκε σε μας από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου» δήλωσε σχετικά ο κ. Σερίδης.

Στο νοσοκομείο Βέροιας, όπως είπε ο διοικητής του Ν. Χατζηδημητρίου, ταυτοποιήθηκε ο ιός στους 6 από τους 9 ασθενείς με εγκεφαλίτιδα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 17:20