Αυξήθηκαν οι περιπτώσεις κακοδιοίκησης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 13:21
Αυξήθηκαν οι περιπτώσεις κακοδιοίκησης
Αύξηση στις περιπτώσεις κακοδιοίκησης κατά 8,5% και των αρνητικών συμπεριφορών των λειτουργών της δημόσιας διοίκησης προς τους πολίτες διαπιστώνει η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, στην ετήσια έκθεσή της, που παρέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

«Η έκθεση του 2011 είναι η αντανάκλαση της κρίσης σε όλες τις όψεις της, αλλά και στη διαχείρισή της. Στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων είναι τα φορολογικά ζητήματα και τα θέματα κοινωνικής πολιτικής, ενώ αυξήθηκαν οι περιπτώσεις κακοδιοίκησης κατά 8,5%. Γενικότερα, αυτό που προκύπτει είναι η ρήξη στις σχέσεις κράτους και κοινωνίας» δήλωσε, μετά την επίδοση της έκθεσης, η Συνήγορος του Πολίτη.

Από την πλευρά του, ο Φίλιππος Πετσάλνικος χαρακτήρισε καθοριστικό τον ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη στη σημερινή συγκυρία: «Είναι καθοριστικός ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη, γιατί οι πολίτες χρειάζονται πάνω από όλα τη χρηστή διοίκηση. Οι πολίτες αξιώνουν να αντιμετωπίζονται με δικαιοσύνη και να εξυπηρετούνται, τόσο από την κεντρική διοίκηση όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 14:15