Ισχυρό πρώτο εξάμηνο με αύξηση 17,1% – ή 760.000 επιπλέον αφίξεις – υποδηλώνουν τα στοιχεία των διεθνών αφίξεων, με σχεδόν όλα τα αεροδρόμια της χώρας να παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα το 2013, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ.

Ως εκ τούτου, ενισχύεται περαιτέρω η εκτίμηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για επίτευξη του φετινού στόχου των 19 εκατ. διεθνών αφίξεων, συμπεριλαμβανομένων των οδικών και διά θαλάσσης αφίξεων, όχι όμως και της κρουαζιέρας, η οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε επιπλέον 2,2 εκατ. αφίξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αθήνα συνεχίζει την πολύ καλή της πορεία, με αύξηση 32,8% ή περίπου 400.000 επιπλέον αφίξεις στο εξάμηνο. Ο στόχος των 750.000 επιπλέον αφίξεων για την πρωτεύουσα αναμένεται να ξεπερασθεί.

Ταυτόχρονα, άνοδο άνω του 20% παρουσιάζουν τα αεροδρόμια Χανίων (24,1%), Σαντορίνης (26%), Καλαμάτας (58,5%) και Σάμου (22,1%).

Ιδιαίτερης σημασίας, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, είναι η καταγραφόμενη τάση επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, σε συνδυασμό με την πύκνωση της αεροπορικής διασύνδεσης της περιφέρειας της χώρας, αλλά και τη σταδιακή ανάπτυξη εναλλακτικών δικτύων διάθεσης του τουριστικού προϊόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης