Σχετικά με την κατάσταση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων αναμένεται αυξημένη συγκεκριμένα:

Κατά την έξοδο, την Μεγάλη Πέμπτη από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (09:00-22:00) και την Μεγάλη Παρασκευή από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα (06:00 – 16:00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεχομένως φέτος λόγω και της Πρωτομαγιάς (αργία για το Δημόσιο) είναι πιθανή η αυξημένη κίνηση και κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 1ης Μαΐου.

Κατά την επιστροφή, τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (10:00 – 21:00). Ειδικά φέτος είναι πιθανή η αυξημένη κίνηση και την Τετάρτη του Πάσχα λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα για τον ιδιωτικό τομέα.

Κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ μέχρι την Λαμία και από Πελασγία μέχρι Εγνατία, Ελευσίνα – Κόρινθος και Κόρινθος –Τρίπολη – Καλαμάτα (εκτός της περιοχής των Παραδεισίων) δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας. Στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, στις περιοχές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μακράς διάρκειας, ενδέχεται κατά τις ώρες αιχμής να υπάρξουν καθυστερήσεις. Εφόσον απαιτηθεί και σε συνεννόηση με την Τροχαία, είναι ενδεχόμενο να εφαρμοσθούν τοπικές εκτροπές ή έκτακτες ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για διευκόλυνση των χρηστών. Κατά τις ώρες αυτές ενδέχεται να επιβληθούν εκτροπές της κυκλοφορίας προς την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών ή και αποκλεισμοί εισόδου στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών στους ανισόπεδους κόμβους της, στην κατεύθυνση αιχμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνεται επίσης ότι με βάση την τελευταία τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύεται η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης από τους οδηγούς τόσο για κυκλοφορία όσο και για στάθμευση. Η διατήρηση της ΛΕΑ, κενής για χρήση από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση συμβάντων ιδίως στις περιόδους αιχμής της κυκλοφορίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης