Αυξημένη η δραστηριότητα της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, με διαρκείς ελέγχους για προβλήματα και δράσεις που απασχολούν τόσο τις τοπικές κοινωνίες όσο όμως και την εικόνα που εμφανίζει το νησί από πλευράς παραβατικότητας και προβληματίζει φορείς και κατοίκους.

Σε ελέγχους που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., από τις 20 έως και τις 25 Αυγούστου, συγκροτήθηκαν 350 συνεργεία ελέγχων και διενεργήθηκαν 8.508 έλεγχοι, σε οχήματα σχετικά με την τροχονομική αστυνόμευση και την οδική ασφάλεια στην περιφέρεια της Κρήτης. Αποτελέσματα των ελέγχων είναι η βεβαίωση 2.949 παραβάσεων που αφορούν σε: υπερβολική ταχύτητα 425 παραβάσεις, μη χρήση προστατευτικού κράνους 483, μη χρήση ζώνης ασφαλείας 267, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 123, χρήση κινητού τηλεφώνου 61, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 46, αντικανονικό προσπέρασμα 37, αντικανονικοί ελιγμοί 107, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 49 και λοιπές παραβάσεις 1.351.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Περιφερειακή διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης, υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο μεταξύ, αστυνομικές επιχειρήσεις και εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στον Νομό Ηρακλείου, για την εφαρμογή ειδικού σχεδιασμού που αφορά κυρίως στην πρόληψη αλλά και στην καταστολή της ζωοκλοπής καθώς και την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 213 οχήματα και 260 άτομα. Βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα και συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει η περιφερειακή διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς και αμείωτους ρυθμούς σε όλη την Κρήτη.

Τέλος, 34 αλλοδαποί συνελήφθησαν για πλαστογραφία πιστοποιητικών στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στην Ιταλία, στη Γαλλία και στην Τσεχία κατά το χρονικό διάστημα από 19.08.2019 έως και 25.08.2019 από το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης».

Συγκεκριμένα, 24 άνδρες και 10 γυναίκες, ηλικίας από 16 έως 44 ετών, σε έλεγχο που τους έγινε, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Τσεχίας, Σλοβακίας, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Μάλτας, Ουγγαρίας Ιαπωνίας, Βελγίου Αφγανιστάν και Ρουμανίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης