Αυξημένη παραμένει η κίνηση των επιβατών στον σταθμό ΚΤΕΛ “Μακεδονία”, καθώς ήδη από τα μέσα Ιουλίου ο αριθμός όσων επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο μετακίνησης καταγράφει ανοδική τάση, με αποτέλεσμα να εκτελούνται επιπλέον δρομολόγια για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η αύξηση των επιβατών θα “αγγίξει” περίπου το 5% για την περίοδο 1 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς, όπως είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οικονομικός διευθυντής του Σταθμού ΚΤΕΛ “Μακεδονία”, Κώστας Καμανάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στον σταθμό καταγράφεται μεγαλύτερη κίνηση για δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μαγνησία, η Πιερία, αλλά και η Ζάκυνθος και, όπως τόνισε ο κ. Καμανάς, έχουν δρομολογηθεί και εκτελούνται επιπλέον δρομολόγια για τις περιοχές που έχουν ιδιαίτερη ζήτηση.

Καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις προτιμήσεις των επιβατών, αλλά και τον αριθμό όσων επιλέξουν τα ΚΤΕΛ για να μεταβούν στον τόπο που επέλεξαν για τις ημέρες των διακοπών τους, θα υπάρξει μετά τις 15 Αυγούστου, οπότε και η κίνηση αρχίζει να φθίνει. Πρόκειται για συνηθισμένη εξέλιξη, αφού μετά τον Δεκαπενταύγουστο αρχίζει η επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους των αδειούχων.

Πέραν της ασφαλούς μετακίνησης που προσφέρει ο σταθμός ΚΤΕΛ “Μακεδονία”, οι επιβάτες που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και να διανυκτερεύσουν, ενώ οι τουρίστες άλλων περιοχών μπορούν να πραγματοποιήσουν μια διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη χωρίς να έχουν την επόμενη μέρα το άγχος της μετακίνησης, στον ξενώνα με τα 19 ανεξάρτητα δωμάτια που βρίσκεται στον χώρο του σταθμού.

Συνολικά, από την έναρξη της λειτουργίας του, τον Απρίλιο του 2017, ο ξενώνας -όπως είπε ο κ. Καμανάς- φιλοξένησε περισσότερα από 3.600 άτομα και άτομα που πρόκειται να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη, την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης, έχουν ήδη αναζητήσει δωμάτιο για τη διαμονή τους στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε χρόνο περνούν από τα ΚΤΕΛ τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες και οι τιμές των δωματίων κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς ξεκινούν από τα 40 ευρώ για τα δίκλινα. Πολλοί δε είναι οι επιβάτες που αποφασίζουν να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη και κοντινές περιοχές αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος (Βεργίνα, Φίλιπποι κ.ά) και διανυκτερεύουν σε ένα από τα δωμάτια του ξενώνα για να εξοικονομήσουν, κυρίως, χρόνο μετακίνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης