Αυξημένη η συγκέντρωση αρσενικού στο νερό του Νεοχωρίου Χαλκιδικής

Αυξημένη η συγκέντρωση αρσενικού στο νερό του Νεοχωρίου Χαλκιδικής
Επιβεβαιώνει την αυξημένη συγκέντρωση αρσενικού στο νερό του Νεοχωρίου Χαλκιδικής ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας, επισημαίνονται όμως ότι και στο παρελθόν ήταν αυξημένο, αλλά δεν υπήρχαν αντιδράσεις.

Η αναφορά του Χρ. Πάχτα περιλαμβάνεται σε απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σε ερωτήσεις της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη και των Βουλευτών του ΚΚΕ Θ. Κωνσταντινίδη και Ελ. Γερασιμίδου για το ακατάλληλο νερό στο Δήμο Αριστοτέλη, το οποίο οι Βουλευτές το αποδίδουν στην εξόρυξη χρυσού που γίνεται στην περιοχή.

Υπογραμμίζεται πάντως ότι ο Δήμαρχος Αριστοτέλη αποδίδει την υψηλότερη του ορίου συγκέντρωση αρσενικού «σε γηγενή στοιχεία του εδάφους» και τονίζει ότι «δεν πρέπει να συγχέεται με ανθρωπογενείς δραστηριότητες, σύμφωνα και με την άποψη του ΙΓΜΕ».

Ο κ. Πάχτας αναφέρει ότι «πρόσφατα το δίκτυο ύδρευσης του Νεοχωρίου, ανιχνεύτηκε να παρουσιάζει σχετικά αυξημένη συγκέντρωση αρσενικού, έναντι του πρόσφατου ορίου των 10 mg/l».
Και προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση η συγκέντρωση του αρσενικού δεν υπερέβη το όριο των 30 mg/l που ίσχυε μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Πόσο μάλλον το όριο των 50 mg/l που ήταν η παραμετρική τιμή μέχρι το 2003».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, 03:13