Αύξηση που ξεπέρασε το 16% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο της Ρόδου τον Μάιο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Με βάση τα στοιχεία, τον περασμένο μήνα (Μάιο) κατέφθασαν στο νησί με πτήσεις τσάρτερ αλλά και με προγραμματισμένες πτήσεις ξένων αεροπορικών εταιρειών συνολικά 210.273 τουρίστες, ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι είχαν επισκεφθεί το νησί 180.263 τουρίστες. Σημειώθηκε, δηλαδή, αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 16,55%, σε σχέση με πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι η γερμανική αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση, αν και τον μήνα που πέρασε εμφάνισε μία μικρή μείωση συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η αγγλική αγορά, που κατέγραψε αύξηση έστω και μικρή, ενώ την τρίτη κατέλαβε η σουηδική αγορά, η οποία σημείωσε μεγάλη αύξηση. Αμέσως μετά έρχονται οι αγορές της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Φινλανδίας και ακολουθούν οι αγορές της Ολλανδίας και του Βελγίου.

Το μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης παρουσίασαν οι αγορές της Αυστρίας και της Νορβηγίας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον μήνα που πέρασε καταγράφηκε άφιξη τουριστών από τη Λιθουανία, τη Ρουμανία, τη Λευκορωσία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, που πέρυσι το Μάιο δεν υπήρχε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αύξηση, και μάλιστα μεγάλη, σημειώθηκε και στις κινήσεις αεροσκαφών, καθώς τον Μάιο καταγράφτηκαν 2.685 κινήσεις, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα ο αριθμός τους ανήλθε σε 2.177 κινήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης