Δράσεις κοινωνικής πολιτικής, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, στον Δήμο Περάματος «μία περιοχή που τα αποτελέσματα της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών αθροίζονται στην προϋπάρχουσα σοβούσα κρίση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης», όπως επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ενέκρινε το Περιφερειακού Συμβούλιο Αττικής.

Στην εισήγησή του, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο σύνθετο και αρνητικό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στον δήμο, σημειώνοντας ότι «η υψηλή και παρατεταμένη ανεργία, η εκδήλωση ακραίων φαινομένων φτώχειας και περιθωριοποίησης, η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και τελικά της ίδιας της λειτουργίας της πόλης, έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα και την ανάγκη να ληφθούν πρωτοβουλίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γαβρίλης υπογράμμισε ότι αυτό αποτυπώθηκε στην αύξηση του ποσού κάλυψης κοινωνικών αναγκών κατά 56,2% σε σχέση με το αρχικό (320.000 ευρώ, 2015) και αφορά στη λειτουργία των Κοινωνικού Εστιατορίου, Παντοπωλείου και Βρεφονηπιακού Σταθμού. Όπως πρόσθεσε, αυτές οι δράσεις συμπληρώνουν και ενισχύουν άλλες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη (π.χ. γεύματα στα παιδιά των σχολείων) και «φιλοδοξεί όχι μόνο να ενισχύσει την κοινωνική δράση και να στηρίξει τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες, αλλά να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να τονώσει την οικονομική και κοινωνική λειτουργία της πόλης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης