Την ανιούσα παίρνει η τιμή του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, από την1η Μαΐου το βασικό εισιτήριο μίας μόνο μετακίνησης, που κόστιζε 0,50 ευρώ, αυξάνεται σε ποσοστό 20%, φτάνοντας στα 0,60 ευρώ, ενώ το μειωμένο 0,30 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης:

Χρονικό εισιτήριο, έως τέσσερις μετακινήσεις, διάρκειας ισχύος έως 90 λεπτών, έναντι 1 ευρώ (0,50 ευρώ το μειωμένο). Το εισιτήριο αυτό αντικαθιστά το εισιτήριο των 0,50 ευρώ και διάρκειας ισχύος 70 λεπτών

Εισιτήριο 24ωρης διάρκειας έναντι 3 ευρώ (από 2 ευρώ, ενώ το μειωμένο θα κοστίζει 1,5 ευρώ),
Εβδομαδιαίο εισιτήριο έναντι 10 ευρώ (ίδια τιμή, ενώ το μειωμένο θα κοστίζει 5 ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκδοση εισιτηρίων εντός των λεωφορείων θα κοστίζει στους επιβάτες 0,10 ευρώ παραπάνω.
Οι κάρτες

Αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική, υπέρ όμως των εργαζομένων αυτήν τη φορά, θα ισχύσουν και στις κάρτες απεριόριστων διαδρομών, οι οποίες τιμολογούνται σε μικρότερη τιμή σε σχέση με σήμερα.

Έτσι, η μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών θα κοστίζει 24 ευρώ από 25 που στοιχίζει σήμερα, η τριμηνιαία 65 ευρώ από 70, η εξαμηνιαία 120 από 137,50 και η ετήσια 230 από 262,50 ευρώ που κοστίζει σήμερα.

Πρόστιμα

Όσο για τους παραβάτες… θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 36 ευρώ, δηλαδή κατά 6 ευρώ περισσότερα, ενώ στα 18 ευρώ- από 15 ευρώ- ανεβαίνει το πρόστιμο για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου.

Αν το πρόστιμο δεν πληρωθεί μέσα σε 20 μέρες, θα διπλασιάζεται. Αν δεν πληρωθεί μέσα σε δύο μήνες θα πενταπλασιάζεται και θα εισπράττεται διά της άσκησης αγωγής στα αρμόδια δικαστήρια εκ μέρους του ΟΑΣΘ, πλέον των δικαστικών δαπανών και τυχόν άλλων ζημιών του Οργανισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης