Αύξηση του διατιθέμενου συνολικού ποσού για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία κατά 55 εκατομμύρια ευρώ προωθεί μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ύστερα από το αίτημα που είχε υποβάλει, στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Όπως έγινε γνωστό από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Γιάννη Οικονομίδη το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προωθεί πρόταση αύξησης των διατιθέμενων πιστώσεων για τους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας από 125 εκατομμύρια ευρώ που είχαν εγκριθεί έως τώρα στα 180 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των απαιτήσεων σε δωρεάν κρατικές αρωγές και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει σ’ επιστολή του προς τον κ. Κατσιφάρα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων από τα 125 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονταν για την Δυτική Ελλάδα έχουν ήδη καταβληθεί στους δικαιούχους, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011, τα 114.060.314 ευρώ και το υπάρχον υπόλοιπο είναι 10.939.685 ευρώ.

Στην ίδια επιστολή ο κ. Οικονομίδης αναφέρει ότι «η αποκατάσταση των κτιρίων εξελίσσεται ομαλά και τυχόν καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί οφείλονται αφ’ ενός σ’ ελλείψεις δικαιολογητικών στους φακέλους των ενδιαφερομένων, αφ’ ετέρου στην καθυστέρηση έκδοσης οικοδομικών αδειών που απαιτούνται στις περιπτώσεις ανακατασκευής, από τις αρμόδιες Πολεοδομίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης